Nool.hu podcast

2023.06.01. 16:45

Hajat fontak, programoztak, de még esztergáltak is a gyarmati szakmajálison (fotók, podcast)

Június első napján majális keretében nyertek betekintést a diákok a kétkezi műveltség, vagyis a szakmák világába Balassagyarmaton.

L. Zs.

Több mint ötven szakmával ismerkedhettek meg a leendő középiskolások

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A rendezvénynek otthont adó Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Tanka Ágnes elmondta: a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra szervezésében mintegy háromszáz, jelenleg hetedik osztályos diák érkezett a Balassagyarmat környéki településekről, hogy kipróbálhassák, ki, miben ügyes, s a szakmák sokszínű világában kinek, mi kelti fel az érdeklődését.

A szakmák majálisán, azaz a szak-majálison bemutatkozott a Szent-Györgyi Albert Technikum és a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Honvédelmi Sportközpont is. A házigazdák pedig az élményalapú, interaktív programok sorához olyan hívószavakat találtak ki, mint a mesterséges intelligenciával szervezett bújócska, de a „Smink Elek” vagy a „Fűrész Elek” elnevezésű standok is sokat sejtetők.

A program során több mint ötven szakmával ismerkedhettek meg a leendő középiskolások a Szondi György Technikum udvarán. A program céljáról Tanka Ágnes számolt be portálunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában