Nool.hu videó

2023.06.26. 17:45

Gulyás Gergely: Szendehely beruházásai egyre növelik az életszínvonalat (fotók, videó)

Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlétében avatták fel hétfőn délután a szendehelyi orvosi rendelő új épületét.

Hegedűs Henrik

Dr. Gulyás Gergely nem először járt Szendehelyen

Fotó: Vendel Lajos

A katolikus templom homlokzatával szemközt az esemény felvezetéseként a helyi óvodások adtak vidám műsort, majd Altsach Ignác, a nyugat-nógrádi település polgármestere köszönte meg először mindazon közreműködőknek a feladatvállalást, akik szerepet játszottak az új orvosi rendelő felépítésében. Kitért többek között arra is, hogy a központi támogatásból 226 millió forintot nyertek el az intézmény létesítésére, amihez 16 millió forintot csatolt az önkormányzat.

A miniszter nem először járt Szendehelyen

Dr. Gulyás Gergely miniszter hozzászólásában kifejtette, nyolc évvel ezelőtt járt utoljára a német nemzetiségi hagyományaira oly büszke községben, amikor a málenkij robot áldozatainak emlékhelyét avatta, és most ugyancsak büszkeség tölti el, hogy a falu fejlődésének következő lépésénél közreműködhet. Hozzátette, Magyarország kormányzata 2010 óta egyik fő munkájának tekinti, hogy a vidék számára is magasabb infrastrukturális szolgáltatásokat teremtsen, és lám, az 1700 lakosú Szendehelyen sorra emelkednek azok a létesítmények, amelyek ennek érdekében növelik a helyi életszínvonalat. A jó gyakorlat pedig példaként mutasson mindazok számára, akik hasonló utat szeretnének bejárni. Ráadásul itt kiemelten lényeges a kettős identitás ápolása, a német ősök tisztelete.

Közösséget építenek a fejlesztések

Az új épület megszentelését követően Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szólt néhány mondatot a leendő fogorvosi rendelő alapkőletételéről. Hangsúlyozta, a közösség építő erejét jelzik Szendehelyen a közelmúltban megvalósult fejlesztések, az óvoda bővítése, a bölcsőde megindítása, a háziorvosi szolgáltatások színvonalának emelése, és most a fogorvosi rendelő beruházásának elindítása. Az eredmények tökéletesen igazolják azt a törekvést, aminek köszönhetően az elmúlt nyolc-tíz esztendőben jóval több történt a térség előrelépésének érdekében, mint korábban, a rendszerváltás óta eltelt két és fél évtizedben. Ezek mind-mind a szülőföldhöz való ragaszkodás érzését is erősítik az emberekben, ami által egyre több fiatal maradhat meg a palócországi közegben.

Az alapkőletételen részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő is, majd a házigazdák és vendégeik rövid bejárást tettek a frissen felavatott épületben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában