Összejövetel

2023.06.29. 11:40

Eredményre vezetett az egyeztetés a Volán és a dél-nógrádi polgármesterek között

Megtartotta soron következő ülését a Dél-Nógrádi Önkormányzatok Egyesülete a közelmúltban, amelynek a bujáki Eszterházy Közösségi Tér adott otthont.

N. O.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere portálunknak elmondta, hogy több fontos témát is érintettek az összejövetelen.

Szóba került többek között az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., amellyel együttműködést szeretnének kialakítani és felülvizsgáltatni a településeken a tűzcsapokat.

– Szó esett arról is, hogy nemrég a Volánbusz Zrt. meg akarta változtatni a Pestre induló buszjáratokat. Szerették volna megszüntetni a stadionok megállóhelyet és több járatot kivettek volna a menetrendből. Ez igen kedvezőtlen volt a nógrádi lakosok számára, így összefogtunk és több alkalommal is egyeztettünk a szervezettel, amely nagyon eredményes volt. Nemrég Aszódon találkoztunk a Volánbusz Zrt. vezérigazgatójával, ahol képviseltük a térséget. Végül sikerült megállapodni – közölte Szabó Mihály.

Hozzátette: meghagyták végül a Stadionok megállóhelyet, sőt, egy újat is létrehoznak majd Újpesten és a tervezett járatokat sem szüntetik meg. Fontos ugyanakkor, hogy még pontosításokra van szükség. A lakosság június 30-ig, péntekig oszthatja meg véleményét, amiket végül összegeznek majd és beépítenek a tervezetbe.

Az egészségügyről is egyeztettek

A polgármester arra is kitért, hogy beszéltek továbbá az orvosi ügyeleti ellátásról, amely január óta Pásztón működik. Az egészségügyi szolgáltatást most decemberi 31-ig hosszabbították meg, egyeztetve az orvossal. Ezen túlmenően téma volt a nemrégiben kialakult árvízhelyzet is, amely több települést is érintett.

Mindezek után egy örömteli hírről is beszámolt Szabó Mihály, ugyanis tagfelvételről is tárgyaltak a településvezetők. Eddig 17-en voltak, most azonban újként csatlakozott hozzájuk Alsótold és Kozárd is, így már 19-re bővült az egyesület létszáma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában