Fejlesztés

2023.06.25. 19:15

Építik a sztúpához vezető utat Becskén

Megkezdődött az idei év legnagyobb mértékű beruházása Becskén, a buddhista sztúpához vezető út elkészítése.

Hegedűs Henrik

Még februárban számolt be portálunknak Agócs Pál, a község polgármestere arról, hogy a Vidékfejlesztési Programra beadott pályázatuk kedvező elbírálást kapott, és mintegy 108 millió forintból felújíthatják a Mikszáth út és a Petőfi út külső részeit. 

Akkor úgy nyilatkozott, hogy az öt százalékos önerőt követelő fejlesztés tekintetében egy örökkévalóságnak tűnt, mire erre a fontos feladatra forrást szereztek. Hozzátette, a Balassagyarmatról érkező út csatlakozásától egy nagy kör alakban korszerűsítik a két említett utca burkolatát, és a munkálatok kiváltképp azért szükségesek, mert a településen működő buddhista közösség bázisának megközelítése a gépjárművek a szűk keresztmetszetű sávon a gépjárművek számára eddig nagy nehézséget okozott, különösen a sok résztvevőt vonzó vallási képzések idején. 

A polgármester most az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy június 22-én megindult a kivitelezés, és mindenkit arra kér, hogy az érintett területen körültekintően közlekedjenek. A munkálatok várhatóan egy hónapon keresztül zajlanak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában