Díszítés

2023.06.12. 17:51

Csodaszép virágszőnyeggel borították a kisbárkányi templom környékét

Immár több mint két évtizede hagyomány, hogy Kisbárkányban az Úrnapi körmenet útvonalát a helyiek szirmokból „szőtt” szőnyegekkel és zöld ágakból font sátrakkal ékesítik. Természetesen ez idén se volt másképp.

V. E.

Három sziromszőnyeg készült idén a jeles alkalomra

Fotó: Beküldött

Ismét virágszőnyeggel és gulyibákkal díszítették Kisbárkányban a templom környékét az Úrnapja tiszteletére tartott istentisztelet és körmenet idejére. A több napon át szűnni nem akaró esőzés miatt a hétvége előtt még kérdéses volt, hogy el tudják-e készíteni a kézművességben jeleskedő lakosok az egyedi alkotásokat. Végül az időjárás kegyes arcát mutatta a település felé, így a napokban, a késő délután tartott liturgia előtt a helyiek ünneplőbe öltöztethették az Úrnapi körmenet állomásait. 

Az aszfaltot a béke felirat is díszítette
Forrás: Beküldött

Az Oltáriszentség útvonalát szegélyező kettő, illatos japánlonc ágak alkotta sátorba – azaz gulyibába – a jeles alkalomból virágokat és szentképeket helyeztek a kisbárkányiak. Az aszfaltot pedig három sziromszőnyeg borította, amelyek motívumai között látható volt egy virágminta „Béke” felirattal, egy Szűz Máriával kapcsolatos jelkép, és az idei pápalátogatás logója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában