Napirendek

2023.06.08. 18:57

Bűnügyekről, adózásról és foglalkoztatásról is szó esett a vármegyei közgyűlésen

Rendkívül hosszúra nyúlt csütörtökön a Nógrád Vármegyei Önkormányzat közgyűlése. A képviselők megvitatták és elfogadták egyebek mellett a Nógrád Vármegyei Rendőr-Főkapitányság tavalyi tevékenységéről szóló tájékoztatóját, napirendre került az adóhatóság előző évi eredménye, illetve szűkebb hazánk foglalkoztatásáról is szó esett. Az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján hozott országgyűlési határozathoz történő csatlakozással kapcsolatban azonban élénk vita alakult ki.

G. E.

A Nógrád Vármegyei Önkormányzat közgyűlésén több dolgot is megvitattak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Zárt üléssel vette kezdetét csütörtökön a Vármegyeházán megtartott közgyűlés, amelyen kitüntető címek és díjak adományozásáról döntöttek. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság előző évi tevékenységéről szóló beszámolóból kiderült, hogy a kitűzött célokat elérték, a feladatokat teljesítették. Az előterjesztéssel kapcsolatban dr. Somssich Gabriella, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője kifejtette: az itt élő emberek bizalma nélkül nem tudnák ilyen eredményesen végezni munkájukat.

– Az a bizalom, ami Nógrád vármegyében a rendőrök mögött van, erős alapot ad a munkánkhoz – hangsúlyozta dr. Somssich Gabriella. – A táblázatokból látszik, hogy bár a nyomozási és felderítési eredményekben csökkenés volt, mégis messze az országos átlag felett teljesítettünk.

Zsiga Tamás, a kormányhivatal pásztói járási hivatalvezetője is ismertette az előző évben elvégzett tevékenységeket, majd dr. Gaál Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vármegyei igazgatója is beszámolt a hatóság eredményeiről. Aláhúzta: az ügyfelek egyre többször intézik adóügyeiket elektronikus úton, ennek népszerűsítésére és fejlesztésére a továbbiakban is nagy hangsúlyt helyeznek. 

Nógrád foglalkoztatási helyzetéről, a munkanélküliség alakulásáról és a közfoglalkoztatás szerepéről Tamási Ildikó, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője tájékoztatta a képviselőket, akik elfogadták egyebek mellett a vármegyei önkormányzat esélyegyenlőségi tervét is. Döntöttek a Polgári Szécsényért Alapítvány 50 ezer forintos támogatásáról, amit a Példakép Tábor megrendezésére fordít a szervezet. 

Az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján hozott országgyűlési határozathoz történő csatlakozással kapcsolatban élénk vita alakult ki a Fidesz-KDNP frakció, valamint az ellenzéki képviselők között. Utóbbiak nem szavazták meg a napirendet, ennek ellenére a közgyűlés elfogadta azt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában