Rang

2023.06.21. 08:15

A Novohrad-Nógrád megőrizte UNESCO Globális Geopark címét

Az országhatárokat átölelő szlovák-magyar Novohrad-Nógrád Geopark esedékes újraértékelése sikerrel zárult. Újabb 4 évig büszkén viselheti az UNESCO Globális Geopark címet.

Nool

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának honlapján közzétett tájékoztatás szerint a transznacionális palóc geopark 2010-ben érdemelte ki a Globális Geopark Hálózat tagságát, majd később elnyerte az UNESCO Globális Geopark címet. A 4 éves időtartamra megítélt rang megújítása csak részletes dokumentációk benyújtása, helyszíni ellenőrzés és szakértői vélemények alapos összevetése után lehetséges. 

A négyévenkénti újraértékelés esedékes helyszíni szemléjére 2022-ben került sor, melyet alapos kiértékelési műhelymunka követett. Kristof Vandenberghe, az UNESCO Földtudományi és Geoparkok szekciójának vezetője kedden beérkezett hivatalos értesítésében közölte, hogy a geopark újabb 4 évig, azaz 2026 végéig viselheti az UNESCO Globális Geopark címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában