Hírösszefoglaló

2023.06.12. 21:58

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 12.

Nem telt eseménytelenül a hét első napja Salgótarjánban. Lássuk június 12-e eseményeit!

Nool

A Salgótarjánhoz közeli útszakaszokat is megtisztították a szeméttől a közutasok

A hét első napján újabb hulladékgyűjtő akció keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai Nógrád vármegye útjain, köztük több Salgótarjánhoz közeli szakaszon. Lehel Zoltán, a szervezet megyei igazgatója portálunknak elmondta, hogy a salgótarjáni kollégák Sámsonháza környékén gyűjtötték a szemetet, a 21135-ös úton hétfőn. Mint kiderült, a felhívásra az önkormányzatok, az iskolások és egyéb intézmények jelentkezését is várták, ám csupán egy település, Alsótold önkormányzata kereste fel a Közutat, hogy szeretnének csatlakozni az akcióhoz.

Lehel Zoltán elmondta, hogy az illegális hulladék továbbra is nagy problémát jelent , de nem csak megyei szinten, hanem országosan is. Nagyon sok az eldobott szemét ugyanis az utak mentén és az erdős területeken is.

Fejet hajtottak a holokauszt salgótarjáni áldozatainak emléke előtt hétfőn a megyeszékhelyen

Mintegy 80 évvel ezelőtt, ezekben a napokban kezdődött meg ugyanis a salgótarjáni zsidók deportálásának előkészítése. A több mint kétezer áldozat emléke előtt a Főposta falán elhelyezett emléktáblánál tisztelegtek. A megemlékezésen Szécsény Város Gyerekkórusa és az Erkel Ferenc Vegyeskar előadását hallgathatták meg a résztvevők Lévárdi Beáta kórusvezető vezényletével, majd koszorúkat és a lélek halhatatlanságát, öröklétét jelképező köveket helyeztek el az emléktáblánál.

Sportnapon mozgatták át izmaikat a zagyvarónaiak

Mozgásban gazdag órákat tölthettek hétvégén Salgótarjánban, a zagyvarónai Bátki József Közösségi Házban mindazok, akik ellátogattak a sportos családi délutánra. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az eseményen minden korosztály megtalálta a hozzá közel álló elfoglaltságot, volt aerobic, pilates, önvédelmi bemutató, valamint kísérőprogramként egészségügyi szűrések a Magyar Rákellenes Liga közreműködésével, továbbá kipróbálhatták ügyességüket csocsóban, tollaslabdában, pingpongban és hullahoppban is.

Egy harapás alma: különleges kiállítás nyílik Salgótarjánban

Egy harapás alma címmel nyílik kiállítás június 15-én 16 órakor Losonczy Ildikó festőművész alkotásaiból Salgótarjánban, a József Attila Művelődési Központ klubtermében. Mint arról korábban beszámoltunk, a kiállítást Orbán György képzőművész nyitja majd meg, ezt követően pedig dr. Huszár Máté, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere mond köszöntőt.

Káprázatos hajra vágysz nyáron? – a tarjáni fodrász tippjeivel mindez lehetséges

Ahhoz, hogy hajkoronánk az erős UV-sugárzás, a tenger- vagy a klóros víz káros hatásai ellenére nyáron is megfelelő kinézetű legyen, elengedhetetlen a megfelelő hajápolás. Budai Krisztina salgótarjáni fodrász számos hasznos tanácsot adott a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában, emellett az idei frizuratrendekről is szó esett. Korábbi cikkünkben meghallgathatjátok, hogyan lehet varázslatos a hajatok nyáron is:

Nirvana és Metallica számokkal búcsúztatták a tanévet a tarjáni közgések

Nem mindennapi módon intett búcsút a tanévnek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum iskolaközössége hétfőn. A salgótarjáni intézmény udvarán a dobfelszerelés, illetve a szóló és basszus gitárok mellett mikrofonok sorakoztak, amely hangszerekkel és eszközökkel a Közgé Stars nevű formáció tagjai adtak egy egyórás koncertet a táncsicsos diákoknak és oktatóknak. A csapat zenekari részétől főként metál és rock dalokat – például Nirvana és Metallica számokat – hallhatott a közönség, míg a csoport másik felét alkotó énekes lányok napjaink ismert slágerei közül adtak elő jó néhányat.

Mint azt korábban megírtuk, a kezdeményezés ötlete Molnár Ferenctől, az oktatási intézmény testnevelőjétől származik, aki portálunk érdeklődésére elárulta: az interneten figyelt fel a hangszereken játszó elsős tanulókra még hónapokkal ezelőtt, majd adta magát a gondolat, hogy bemutatkozó produkciójukat összekössék a tanévzáró eseménnyel. A koncerttel egybekötve egyébként gyűjtést is szerveztek a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolája udvarán újraélesztett kisfiú, Dávid és családja részére.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában