Hírösszefoglaló

2023.06.25. 21:40

A nap legfontosabb megyei hírei egy helyen – 2023. június 25.

Sok minden történt a hét utolsó napján is a nógrádi településeken.

Nool

Egyéni lovasok és fogattal érkezők is részt vettek ma nemzeti kegyhelyünkön, ahol Szent László búcsút, azaz lovas zarándoklatot tartottak.

Zenés tárlatvezetés, üvegfestés, régészkedés, érdekes előadások, éjszakai fotózás és kirándulás is várta a látogatókat a Múzeumok éjszakája országos programsorozat salgótarjáni állomásán. A Dornyay Béla Múzeumba több százan látogattak el ezen az estén.

A nyár beköszöntével sok nógrádi tervez a Balaton hűsítő vízében megmártózni, amihez a Volánbusz Zrt. idén is segítő kezet nyújt, és elindította a Salgótarján-Siófok buszjáratot. Mutatjuk a részleteket!

A festői szépségű apró faluban, Cserhátszentivánon immár 13. alkalommal gyűltek össze a településen élők és innen elszármazottak.

Népi játszótér, zenés előadások, rendhagyó tárlatvezetés, élő társasjáték is várt az év leghosszabb éjszakáján a Palóc Múzeumban Balassagyarmaton.

Baleset történt ma délelőtt Balassagyarmaton az egyik bevásárlóközpont környékén, a Kóvári úton.

Nem marad lakattalan Szécsény legújabb látványossága.

Minden év júniusának közepén, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai felkeresik a fehér gólyák fészkeit, hogy meggyűrűzzék a fiókákat. Az idén több óvintézkedést bevezetve várták az érdeklődőket Nagyorosziban is, ahonnan egy sérült gólyát elszállítottak.

A helyi templomnak Szent László király a védőszentje, ezért az ünnepéhez legközelebb eső hétvégén rendeznek mulatságot a településen már hosszú évek óta. Idén sem volt ez másképp Ságújfaluban, ahol számos programmal készültek, az est fénypontja pedig Dankó Szilvi közel egyórás koncertje volt, aki még a polgármestert is megtáncoltatta.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában