Szemetelés

2023.05.03. 16:18

Újabb illegális hulladéklerakót számol fel a pásztói önkormányzat

Régóta küzdenek a városban az illegális szemetelőkkel. Most újabb helyszínen távolítják el a hulladékot, amely sok-sok millióba kerül a településnek.

N. O.

Régóta küzdenek a városban az illegális szemetelőkkel

Forrás: Beküldött fotó

Felháborodását fejezte ki Farkas Attila, Pásztó polgármestere a közösségi oldalán, ugyanis ismét illegális hulladéklerakót kell felszámolni.

– A Nyikom utcában egy üres önkormányzati telken másfél hete kezdtük meg a mintegy 40 év alatt felhalmozott illegális hulladék eltávolítását. A vállalkozó két nap után jelezte, hogy amit napközben elszállít, annak helyére éjszaka dupla újabb szemét érkezik. Nem elég a hulladék közel 10 millió forint költségű felszámolása, azóta őrző-védőket kell fizetnünk éjszakákra és hétvégére, amíg egy kerítést is plusz pénzért felállítunk – írta a polgármester.

Hozzátette: ebből a temérdek pénzből már egy közelben lévő rossz állapotú utca aszfaltozását is meg lehetett volna oldani, ha nem olyanokra kellene költeni az önkormányzatnak, mint az illegális hulladék felszámolása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában