Bosszankodás

2023.05.31. 14:06

Túl hangos

Az autóversenyekkel kapcsolatban Nagy Orsolya fejtette ki gondolatait.

Nagy Orsolya

Valahogy sosem szerettem az autóversenyeket. Az F1-es futamokat még csak-csak megnéztem a televízióban, de annak is már jó pár éve. Mostanság már egyáltalán nem nézek ilyen jellegű műsort, sőt leginkább idegesít. Minap rendezték meg a Salgó Rally-t szűkebb hazánkban, amely miatt napokon keresztül versenyautók okoztak többször is fennakadást a forgalomban Salgótarján és környékén. Ezzel még igazából nem is volt problémám, hiszen többségében gyalogosan közlekedek a városban. A munkahelyemre azonban be lehet hallani a zörejt: több napon keresztül, mintegy tizenöt percenként ment el az ablak alatt egy-egy versenyautó. A végére már szabályszerűen a fejem is megfájdult az egésztől, olyannyira hangosak voltak. Ráadásul elég nehéz volt így a munkámra koncentrálni. Biztos azok számára, akik rajonganak ezért, az a furcsa, ahogy én viszonyulok ehhez az egészhez. Sokan még az autókat is fényképezik és csodálják, hogy milyen szépek.

Azzal egyébként nem is lenne bajom, hogy van egy ilyen megmérettetés, hiszen emeli szűkebb hazánk sportéletének színvonalát, de az, hogy ész nélkül mennek az autókkal, elég nagy probléma és még veszélyes is. Egyszerűen felfoghatatlan a számomra, hogy ebben mi a jó és az izgalom. Megeshet, úgy vannak vele, hogy az a menőbb, akinek nem is gyorsabb, hanem hangosabb az autója. Természetesen ki lehet bírni ezt a pár napot, de mindenesetre nagyon örülök neki, hogy nincs gyakran autóverseny és nem kell a zajongást hallgatnom...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában