Esemény

2023.05.23. 18:06

Több mint ezer állást kínáltak: hatalmas érdeklődés övezte a szécsényi börzét

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete börzét tartott az álláskeresők számára kedden délelőtt Szécsényben, a Művelődési Központban. Az eseményen közel 1420 nyitott pozíció várta az érdeklődőket.

Lászlók Judit

Az eseményen közel 1420 nyitott pozíció várta az érdeklődőket

Forrás: Nool

Fotó: L. J.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban börzéket rendez tavasszal az álláskeresők számára. Nagy érdeklődés övezte a rendezvényt kedden délelőtt a szécsényi Művelődési Központban is, amelyre több mint ezer érdeklődőt vártak. Az álláskeresők a regisztrációt követően a foglalkoztatók standjainál tájékozódhattak az ajánlatokról. 

A résztvevő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára, valamint a megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak egyaránt kínáltak állásokat, illetve részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető pozíciók között. Ezek közé tartozott többek között a Caterpillar Magyarország Zrt., a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, az Ipolypart Integrált Szociális Intézmény, a Knaus Tabbert Kft., valamint az Artifex J+J Kft. és a Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. is. Utóbbi két vállalatot Cseri Ispán Anita képviselte, aki portálunknak a helyszínen elmondta: először vettek részt az állásbörzén és elsősorban konyhai kisegítőt kerestek. A közétkeztetésen kívül ugyanis készételek gyártásával is foglalkoznak, azonban a jövőben három műszakban szeretnének ez utóbbival foglalkozni, ezért szükségük van több alkalmazottra is. Kiemelte továbbá: a környékbeli településekről érkezőknek fontos szempont volt a munkahely közelsége. 

Az álláskeresők többek között olyan nyitott pozíciókra jelentkezhettek mint a CNC gépkezelő, a szerződéses határvadász, a szociális gondozó, a biztonsági őr, a varrónő, illetve a vezető ápoló. 

Az eseményen az ingyenes képzéseket biztosító Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) is bemutatta ajánlatait. Kőháziné Petik Erikát, az NMSZC felnőttképzés vezetőjét és vállalati kapcsolattartóját arról kérdeztük, mely szakmák iránt érdeklődtek a legtöbben. 

– Az alapfokú iskolai végezettséghez kötött szakmák közül a hölgyek az élelmiszer-eladó és a dajka iránt érdeklődtek, míg a férfiak a személy- és vagyonőr, illetve a hegesztői állásokat részesítették leginkább előnyben. Az érettségire épülő képzések közül pedig a vállalkozási mérlegképes könyvelő volt a legnépszerűbb – mondta Kőháziné Petik Erika. Hozzátéve, hogy az általuk ajánlott képzések nem csak az álláskeresők számára elérhetők, hanem munka mellett is elvégezhetők.

A résztvevők mindezek mellett megismerhették a különféle szolgáltatásokat, támogatási lehetőségeket, illetve a szervezők tájékoztatást adtak a támogatott munkaerőpiaci képzések aktuális listájáról, valamint segítséget nyújtottak a jelentkezések leadásában is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában