Program

2023.05.03. 17:06

Táncbemutatót tartottak az érsekvadkerti Virgöncösök

A májusfa állítás, a népviselet napja és a tánc világnapja alkalmából az érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolában táncbemutatót tartottak a napokban.

L. J.

A népviselet és a tánc világnapja alkalmából tartottak táncbemutatót

Forrás: Beküldött fotó

A táncgála előtt a helyi óvodások a község tájháza előtt elevenítették fel a májusfa állítás kedves szokását. Annak feldíszítése alatt az Érsekvadkerti Népdalkör vidám népi dallamokat énekelt. 

Ezután az iskolás néptáncosok megmutathatták, hogy mit is tanultak eddig a népművészeti órákon. A Virgönc bemutató során az első osztályosoktól egészen a negyedik évfolyamosokig, nyolc csoport mutatkozott be a különböző tájegységek táncaival. A legkisebbek Márton-napi libás játékokat és a pozsonyi sétatéren címmel táncfűzést adtak elő. 

A második osztályosok Somogyi lassú és friss csárdást roptak. A harmadikosok Somogyi eszközös táncot adtak elő botok és üvegek segítségével. A negyedik évfolyamosok pedig egy pörgősebb ritmusú Dunántúli ugróssal szórakoztatták az óvodásokból, szülőkből és falubeliekből álló közönséget. 

A jó zene, a tánc és a gyerekek tehetsége mellett a közönség a szebbnél szebb népviseleteket is megcsodálhatta. A rendezvény sikeréhez jelentős mértékben hozzájárultak a csoportokat felkészítő Huszár Krisztina és Gura Ildikó tanítónők. A táncgálát, valamint a csodás népviselet-gyűjteményt a Csoóri Sándor Alap támogatása révén tekinthették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában