Programsorozat

2023.05.22. 21:26

Szólt a nóta, pörgött a szoknya a szuhai vigasságban

Nótaszótól volt hangos a napokban a helyi művelődési ház környéke, ugyanis második alkalommal tartották meg a Mátrai Vigasságok elnevezésű programsorozatot.

G. E.

Minden korosztálynak kiváló lehetőséget nyújtott a kikapcsolódásra a helyi vigasság

Forrás: Beküldött fotó

A Mátra Barátainak Polgári Egyesülete nyertes pályázat segítségével, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával szervezte meg a jó hangulatú délutánt. 

Tóth Zoltánné, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy korábban már volt hasonló program a településen, és mivel igény mutatkozott a folytatásra, így ismét benyújtották támogatási kérelmüket, amit pozitívan ítéltek meg. Így a Mátrai Vigasságok elnevezésű rendezvénysorozattal négy alkalommal biztosítanak kiváló hangulatú délutánt a helyieknek és a környező településen élőknek. 

– Nagy szeretettel várjuk a táncolni vágyó fiatalokat, minden korosztálynak jó lehetőség ez péntek délutánonként a kikapcsolódásra. Eddig kétszer szerveztük meg a vigasságot, legutóbb közel százan vettek részt azon – hangsúlyozta Tóth Zoltánné.

Hozzátette: a táncházban Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes nyugalmazott vezetője mutatta a lépéseket, a talpalávalót pedig a Dűvő Zenekar biztosította. Az egyesületi tagoknak köszönhetően finom házi süteményekkel, zsíros kenyérrel és teával vendégelték meg a résztvevőket. A felnőttek pedig pálinkát is kóstolhattak, ezzel fokozva a jó hangulatot. A programsorozat következő állomását június 16-án, pénteken tartják majd.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában