Fejlesztés

2023.05.06. 13:21

Ötvenmillió forintból két fontos utca kap új burkolatot Rétságon

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert központi támogatásból végeznek el hamarosan útfelújítási munkálatokat a nyugat-nógrádi járási székhelyen.

Hegedűs Henrik

A képviselő-testület a valamivel több mint ötvenmillió forintos kivitelezésre nemrégiben kötötte meg a vállalkozói szerződést egy balassagyarmati székhelyű építőipari céggel. Mezőfi Zoltán, a város polgármestere elmondta, két olyan ponton történik majd a burkolatcsere, amely sokak által használt szakasz, illetve jelentős mértékű lakossági igény is mutatkozott a felújításokra.

Az egyik ilyen a Templom út, amely elejétől végig új aszfaltot kap. Ez lényegében egy gyűjtő utca, itt található a postaépület, a római katolikus templom, a napközis konyha, illetve több bolt és üzemi telephely. Ráadásul innen érhető el a laktanya területe is, erre vonulnak leggyakrabban riasztásra a tűzoltók, illetve később, ha megépül az új állomás, a mentők is, arról nem beszélve, hogy mintegy száz lakás készül el hamarosan az egykori katonai bázison, és az új otthonukat is erre közelíthetik majd meg az emberek. A másik pont a KRESZ-park környékén van, itt a Takarék és Szőlő utcákat kötik össze, ami által a belváros elérhetősége lesz egyszerűbb az északkeleti városrészben élők számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában