Virágzó bíborhere

2023.05.24. 19:25

Nyugat-Nógrádban is „vadásszák” a fotósok a határt (fotók)

Szinte minden évszakban találunk olyan különleges virágokat, amelyek magukra vonzzák a figyelmet. A kirándulók és a fotósok közkedvelt ilyen növénye a bíborhere, amely színével és különleges formájával lenyűgöző látványt nyújt.

E-L. Zs.

A kirándulók és a fotósok közkedvelt növénye a bíborhere

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Mint arról már beszámoltunk, szűkebb hazánk több településének a határa is bíborvörösben pompázik. Nincs ez másképp Nyugat-Nógrádban sem, ahol szintén találunk ilyen ültetvényeket, és akár az út széléről is fotózhatjuk a virágtengert. Magyarnándor irányából Becske felé haladva, az út jobb oldalán hatalmas dombos területen virít a bíborhere, olykor pipacsokkal tűzdelve lenyűgöző látványt nyújt. A fotósok körében rendkívül népszerű témává vált, ezért sokan töltenek órákat azzal, hogy megörökítsék a virág varázsát a képeiken.

Az egész növény, a szirmok, a levelek és még a szárak is izgalmas kompozíciós lehetőségeket nyújtanak. A virágok jelentős része egymáson nyílik, így különleges csoportokat alkotnak, amelyeket szép háttérrel kombinálva igazán vonzó képeket készíthetünk.  Portréfotózáshoz is egyedi színárnyalatokat biztosít, de akár makrófotózással is kísérletezhetünk.

Azonban minden esetben törekedjünk arra, hogy ne háborgassuk a természetet! Messziről hallani, ahogy méhek százai gyűjtik a virágport a mezőn, ezért maradjunk észrevétlenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában