Előadás

2023.05.23. 14:31

Mesébe szőve mutatják meg a bátonyterenyei művészeti iskolában elérhető képzéseket (videó)

A Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és növendékei idén különleges módját választották annak, hogy kedvet csináljanak az intézményben elérhető tanszakokhoz. Egy meseelődásba szőve mutatják be a város óvodásainak és alsó tagozatos diákjainak az iskola művészeti képzéseit.

Gulyás Edina

Egyetlen meseelőadásban vonultatják fel a tanszakokat a növendékek

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

A korábbi években hangszerbemutató keretében ismerkedhettek meg a művészetek iránt érdeklődő gyermekek a bátonyterenyei Erkel iskolában elérhető zenei képzéssel, idén azonban úgy határozott az intézmény kollektívája, hogy egyetlen meseelőadásban vonultatják fel a tanszakokat. A muzsikus királyfi című darabban a zene-, a szín- és bábművészet, a képző-, illetve a táncművészeti képzésben résztvevő növendékek mutatják be az Erkel Ferenc iskolában elsajátított ismereteiket. Az előadást, amit a tanárok közreműködésével állították össze, a bátonyterenyei óvodásoknak és az alsó tagozatos diákoknak mutatják be, így teremtve kedvet a művészeti képzésekhez.

– Ez egy komplett, szórakoztató és figyelemfelkeltő előadás, amit nagyon élveztek a gyerekek. Különböző hangszereket szólaltatnak meg tanáraink és növendékeink, az általuk készített rajzok mindeközben pedig egy kivetítőn illusztrálják a mesét, végül pedig a tánc is szerepet kap – fogalmazott Kerekes Gábor, az iskola igazgatója. – Jelenleg közel ötszáz növendékünk van. Az Erkel Iskola ugyan Bátonyterenyén található, azonban a járás több településén is van telephelyünk. 

Mint mondta: azok, akik kedvet kapnak valamelyik művészeti ághoz, június 14. és 16. között iratkozhatnak be, azonban még szeptemberben is lesz arra lehetőség. A részeltekről az intézmény honlapján lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában