Üzenet

2023.05.28. 08:00

Megtaláltuk a legkedvesebb gyermeknapi idézetet!

Május utolsó vasárnapja, gyermeknap van. Sokan osztják meg ilyenkor gondolataikat a gyerekekről, a család fontosságáról a közösségi médiában, mi azonban olyan helyen bukkantunk egy megható, nógrádi kötődésű idézetre, ahol talán a legkevésbé számítottunk rá.

Nool

Május első vasárnapja az anyák napja, az utolsó pedig a legkisebbek ünnepe, a gyermeknap, melyről a világ számos országában – sokszor eltérő dátumokban –, a legkülönbözőbb módokon megemlékeznek. A Wikipédia vonatkozó bejegyzése emlékeztet: az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban, majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben, majd közel három évtized elteltével, 1954-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot.

Szűkebb hazánkban, Nógrádban is gyermeknapi programok sora várja ma, a pünkösdi hosszú hétvége közepén a családokat, a Facebookot pedig valósággal elözönlik ilyenkor a különböző, szívhez szó üzenetek, gondolatok, melyek a szülő-gyermek kapcsolatról szólnak. Mi egy teljesen váratlan helyen bukkantunk egy hasonlóra, aminél aranyosabb, szebb idézetet talán nem is hozhatnánk olvasóinknak a gyermeknap apropójából.

A tehetséges salgótarjáni labdarúgó, Bobál Dávid – számos nagy múltú egyesület, köztük a Honvéd, a Paks és a Zalaegerszeg után – tavaly nyáron igazolt az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-hez, ahol ráadásul ikertestvére, Bobál Gergely csapattársa lehetett. (Dávid január óta kölcsönjátékosként az MTK-t erősíti.)

Bobál Dávid, MTK, labdarúgás, foci, focista
Bobál Dávid kölcsönjátékosként az MTK-t erősíti
Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport / Forrás: MW

Nem sokkal a klubváltás után, tavaly ősszel készített a mezőkövesdi egyesület weboldala interjút a Bobál-testvérekkel, melyben az is szóba került, hogy Dávid – bár még csak 27 éves – kétgyermekes édesapa. A futballistát sok más mellett arról is kérdezték, mit jelent az életében az apaság.

„Egy gyerek mindig megváltoztatja az ember életét. Ilyenkor már nem te vagy a központban, hanem a gyerekek és az, hogy meg tudj nekik adni mindent” – osztotta meg érzéseit Bobál Dávid.

Mi pedig ennél szebb és bölcsebb gondolattal nem is kívánhatnánk boldog gyermeknapot a nógrádi családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában