Beruházás

2023.05.10. 06:50

Másfél milliárd forintból újul meg az összekötő út Szarvasgede környékén

Megújul a 2109-es jelű, Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő út egy szakasza – ismertette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményében.

Nagy Orsolya

Az Ady Endre és a Kossuth Lajos utca felújítása a jövő év első felében várható

Forrás: Nool.hu

Fotó: MW | Illusztráció

Mint arról beszámoltak: a társaság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg szűkebb hazánkban a Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 2021 című projektet. Ennek részeként új köntöst kap az Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő út 4,1 kilométeres szakasza. A projektet a társaság 1 milliárd 499 millió forint támogatásból valósítja meg.

Hozzátették: a felújítás során a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, illetve a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Mindezt a kiegyenlítő réteg követi, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik továbbá a KRESZ táblákat, valamint új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A sajtóközleményből az is kiderült továbbá, hogy a beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd és betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek és intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában