Licit

2023.05.28. 08:58

Közel hetven hektárnyi földre licitálhatnak a nógrádi gazdálkodók

Nógrád vármegye öt településén, mintegy 69 hektárnyi újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat, valamint a helyi termelők földhöz jutását segíti.

G. E.

Nógrád vármegye öt településén, mintegy 69 hektárnyi újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

– A kormány által 2015-ben meghirdetett  program folytatásaként, országosan újabb, mintegy 22 ezer hektárnyi föld kerülhet a gazdálkodókhoz – közleményeben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal. –  Az első ütemben 12 ezer hektárnyi szántót, rétet és legelőt vehetnek meg árverésen a gazdák.

Mint arról beszámoltak: az árveréseket június 22. és július 14. között bonyolítják le a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalok a Nemzeti Földügyi Központ képviselői és közjegyzők jelenlétében. Nógrád vármegyében – Bér, Csitár, Ipolyvece, Legénd és Magyargéc közigazgatási területén – mintegy 69 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

– Az árveréseket Nógrádban június 27-én, kedden 9 órától a Vármegyeháza első emeleti Madách Imre dísztermében rendezik meg – fogalmazott közleményében a kormányhivatal. – A licitálásra az árverést megelőző munkanapon lehet regisztrálni 8 és 12 óra között Salgótarjánban, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Május 1. úti földhivatalának földszinti tárgyalójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában