Felszámolt szolgáltatás

2023.05.09. 07:45

Kihasználatlan volt, ezért nem működik tovább a csomagautomata Vanyarcon

Május 1-jével a tulajdonos megszüntette a vanyarci művelődési ház parkolójába kihelyezett Z-Box csomagautomata további működtetését. A döntést azzal indokolták, hogy a pont kihasználatlan volt. A helyi önkormányzat egyeztetést folytatott az üzemeltetővel annak érdekében, hogy a szolgáltatás továbbra is elérhető maradjon a településen.

V. E.

A Vanyarc/ON nevű közösségi oldal osztotta meg Szabó Sándor polgármester tájékoztatását, amely szerint a szolgáltató az automata elszállítását azzal indokolta, hogy kihasználatlan volt, így fenntartása üzleti szempontból nem érte meg a továbbiakban. A posztban azt is kifejtették, hogy amennyiben a településen újra felmerül az igény, illetve várhatóan és alátámaszthatóan nagyobb forgalomra számíthat az üzemeltető, úgy ismét tárgyalás témáját képezheti a csomagautomata helyszíni telepítése.

A bejegyzéshez érkezett kommentekben többen fejezték ki sajnálatukat a szolgáltatás megszüntetése miatt, illetve volt, aki arra is rámutatott, hogy többször is használta az automatát.

A témával kapcsolatban az első után néhány nappal újabb poszt került ki a Vanyarc/ON nevű közösségi oldalra. Abból kiderült, hogy a Z-Box csomagautomata megszüntetése kapcsán a község önkormányzata újabb kísérletet tett annak érdekében, hogy az eddigi felhasználók továbbra is igénybe vehessék a szolgáltatást.

– Sajnálatos módon válaszukból egyértelműen kiderült, hogy a településünkön valóban nagyon alacsony volt a felhasználók száma. Az automata 268 napig, azaz 9 hónapig működött, és ez alatt az idő alatt összesen 215 csomag feladása történt meg. Ez átlagosan, a munkanapokkal számolva napi 1,13 csomagfeladás – olvasható a tájékoztatásában. A bejegyzésben azt is kifejtették, hogy a tulajdonos csak abban az esetben üzemelteti tovább az automatát, ha a havi forgalom legalább 30 százalékos, ami legalább 130 csomagot jelent.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában