Pályaművek

2023.05.31. 11:26

Időutazás Petőfivel és Madáchcsal – díjazta a legjobb alkotásokat a gyarmati tankerület

A Balassagyarmati Tankerületi Központ idén is gyermeknapi alkotói pályázatot hirdetett, amelyre a Petőfi és Madách-emlékévhez kapcsolódóan várták a remekműveket. A díjazottak értékes nyereményeket vehettek át a záróeseményen.

L. Zs.

Az eseményen Nagyné Barna Orsolya köszöntötte a diákokat és a zsűri tagjait

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

Kedd délután tartották az Időutazás Petőfivel és Madáchcsal elnevezésű alkotói pályázat döntőjét és díjkiosztóját a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában. Előzetesen három témakörben várták az alkotásokat a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények diákjaitól.

Az eseményen Nagyné Barna Orsolya, a tankerület igazgatója köszöntötte a diákokat és a zsűri tagjait. 
– Harmadik éve hirdetjük meg az alkotói pályázatot. Idén az aktualitásokhoz kapcsolódva Petőfi 200 és Madách 200 témakörében készültek el a rajzok, a prezentációk és az átiratok – mondta el az igazgató.  A pályaműveket Lerchné Forgács Marianna, a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ vezetője, Csábi István, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola  igazgatója, valamint Vágvölgyiné dr. Bene Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ szakmai vezetője értékelte.

A felhívásra az alsósok meghívót készítettek Petőfi születésnapi partijára és egyedi mobiltokot terveztek. A kézműves alkotásokon kívül a zsűri pontozta a felsősök egyéni munkáit is. Egy maximum tíz diából álló prezentációt adtak elő személyesen, amelyen bemutatták, mennyit változott a világ – közlekedés, kommunikációs eszközök, öltözködés terén – a 200 évvel ezelőttihez képest. A középiskolások Madách Imre: Az ember tragédiája című művét a mai szóhasználattal fogalmazták át és írták le a korosztályuknak megfelelően, természetesen a jó ízlés határain belül.

Az első korosztályból Pákozdi Lilien Éva, a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola diákjának kreatív alkotása nyerte el a zsűri tetszését. Prezentációjával a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából érkező Kiss Kiara érdemelte ki az első helyet. Az ember tragédiájának átiratával pedig Mucs Flóra, Túri Médi és Fekete Zsolt, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulói állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában