Felhívás

2023.05.17. 14:18

Idén is a szilaspogonyi ingatlantulajdonosok feladata a házak előtti fűnyírás

A szilaspogonyi házak előtti fűnyírási kötelezettségre hívta fel a település lakosainak, illetve ingatlantulajdonosainak a figyelmét a helyi önkormányzat.

V. E.

Bódi Józsefné, Szilaspogony polgármesterének felhívását a község önkormányzatának honlapján, illetve a falu nyilvános közösségi csoportjában is megosztották a napokban. 

A tájékoztató emlékezteti a lakosokat a képviselő-testület azon rendeletére, amely a helyi környezet védelméről szól. Annak értelmében a szilaspogonyi ingatlanok tulajdonosai – kezelői vagy használói – kötelesek gondoskodni a házhoz vagy a telekhez tartozó járdaszakasz és nyílt vízelvezetésű árok, vagy zöld sáv teljes területének a tisztántartásáról. A rendelet előírja továbbá, hogy az érintetteknek a járdán – annak hiányában egy másfél méter széles sávon – el kell takarítaniuk a havat, valamint a síkosságmentesítést is el kell végezniük környezetkímélő anyaggal. Így például zöld területen só nem használható. Emellett a járda és a járműsáv közötti kiépített, vagy kiépítetlen terület gondozása, tisztán tartása, valamint a szemét- és gyommentesítése szintén az ingatlantulajdonosok feladata. Ugyanez igaz a kerítés közeli fák és bokrok rendszeres megmetszésére is, amivel a telek, illetve a járdavonal mellett 2,5 méter szélességben és 2,2 méter magasságban kell szabad teret biztosítani.

Bódi Józsefné a közleményben végül a szabályok betartására hívta fel a figyelmet, illetve rámutatott arra is, hogy az önkormányzat – anyagi lehetőségek hiányában – a korábbi évekhez hasonlóan idén sem végez fűnyírást a magáningatlanok előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában