Egészségügy

2023.05.09. 20:00

Huszonhét éve a nógrádi kórházak motorja: szívvel-lélekkel a betegekért dolgozik az igazgató

Sok nehézséggel kellett szembenéznie a munkája során, mégis mindig azon dolgozott, hogy az ápolás minősége javuljon és a betegek a lehető legjobb szakmai ellátásban részesüljenek. A Mandiner.hu dr. Szabó Gézával beszélgetett.

Nool

Dr. Szabó Géza, a salgótarjáni Szent Lázár Kórház vezetője

Forrás: Mandiner.hu

Fotó: Földházi Árpád

Dr. Szabó Géza neurológus szakorvos már 27 éve vezet kórházakat. Jelenleg a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház igazgatója, korábban a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetet irányította közel 25 évig. Mindkét intézményben jelentős fejlődést ért el.

A kórházigazgatót rendkívül szerény és közvetlen emberként ismerik a kollégái és a helyi lakosok, nem dicsekszik a sikereivel, kollégái és betegei is nagyra értékelik – írja a Mandiner.hu.

Az interjúban dr. Szabó Géza elmeséli, hogyan sikerült javítani az ellátás minőségén, és mi volt a filozófiája a kórházak irányítása során.

Az intézményvezető az ellátás minőségének javítása érdekében számos intézkedést hajtott végre. Egyik elsődleges célja az volt, hogy az orvosok és a betegek elégedettek legyenek. Ennek érdekében javította a kórházak infrastruktúráját, felújíttatta a betegszobákat, új felszereléseket vásároltatott, és javította az ellátás minőségét, hatékonyságát.

Dr. Szabó Géza kiemelte, hogy az orvosok és betegek elégedettsége az egyik legfontosabb az egészségügyben, és ezeket a szempontokat tartotta szem előtt munkája során is.

Az interjúban a kórházigazgató kitért arra is, hogy az átalakítások során nem mindig voltak könnyű döntései, de a pozitív eredmények megerősítették abban, hogy a helyes utat választotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában