Összefogás

2023.05.19. 06:50

Háború elől menekülő gyermekek rúgták a labdát a BSC játékosaival

Balassagyarmat labdarúgócsapata közös programot szervezett az orosz-ukrán háború elől menekülő gyermekeknek. Számtalan élménnyel gazdagodhattak a fiatalok a Vizy Zsigmont úti focipályán.

Ember-Lukács Zsófia

Balassagyarmat labdarúgócsapata programot szervezett a háború elől menekülő gyermekeknek

Forrás: Beküldött fotó

– Beregszászról költöztünk Balassagyarmatra három gyermekünkkel. Az ottani körülmények annyira megváltoztak, hogy úgy döntöttünk, Magyarországon keresünk megélhetést. Áramkimaradások, szünetelő gázszolgáltatás, folyamatos félelem jellemezte a mindennapokat. Nem akartuk, hogy ezt éljék át a gyermekeink. A nagyszülők nem voltak hajlandóak elhagyni a szülőföldjüket, így nehezebben tudtuk meghozni a döntést, de kénytelenek voltunk eljönni Kárpátaljáról – mondta el portálunknak Cibla Károly családfő.

Az édesapa megemlítette továbbá, hogy egy nagy terület szőlőt és borászatot, valamint több ingatlant hagytak hátra, amit a háború miatt értékesíteni sem tudtak. Jelenleg Balassagyarmaton dolgozik a feleségével és három gyermekük is ott jár iskolába, akik rajonganak a fociért. 

– A balassagyarmati focicsapattól kaptunk egy meghívást a mérkőzésükre, ahol számtalan meglepetés várta a gyermekeinket – számolt be róla Cibla Károly.

Kovács Attila, a BSC játékosa érdeklődésünkre elmondta: amikor megtudták, hogy a csemeték nagyon szeretik a focit, akkor összefogtak és a hétvégi meccs alkalmával meglepték a fiúkat. – Két hete megkérdezte Károly, hogy jöhetnek-e a gyermekei meccset nézni. A középső fiú a focis kártyákat is szép számmal gyűjti. Azt kérte tőlem, hogy írjam alá neki a csapat pólóját. Azonnal igent mondtam rá, majd az egyesület elnökével Csábi Szilárddal és a csapattal egyeztettük a megvalósítást– mondta a labdarúgó.

A gyerekek az elmúlt hétvégén aktívan részt vettek a mérkőzésen, de még az öltözői megbeszélésen is. Az egyesület egy teljes felszereléssel– széldzsekivel, melegítővel, mezzel, nadrággal és sportszárral–,  valamint egy labdával is meglepte a fiatalokat. Mindezeken túl pedig lehetőséget biztosítanak számukra az utánpótlással való edzésre is.

– Hatalmas élmény volt a gyermekeim számára ez a mérkőzés, mert Ukrajnában jóval kevesebb lehetőség van számukra a sportban. Számtalan segítséget kaptunk a balassagyarmati emberektől, egy régebbi barátomtól, aki munkát talált számunkra, Csach Gábor polgármestertől, aki lakhatást biztosított és mindig készségesen áll rendelkezésünkre – fejezte ki köszönetét a családfő.

Cibla Károly hangsúlyozta, hogy amint lehet, szeretnének visszatérni Kárpátaljára, mindennap bizakodnak, hogy jobbra fordul a helyzet és visszakaphatják régi életüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában