Cukiság

2023.05.06. 16:18

Elolvadsz a piciktől! – tavaszi bébibumm a gyarmati vadasparkban (videó, fotó)

Nem győzik kapkodni a fejüket a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark gondozói, hiszen az elmúlt napokban több állat is szülői örömök elé nézett a helyszínen.

P. K.

Forrás: A malackák szépen cseperednek

Fotó: Facebook/Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

Nagy az öröm a nyírjesi vadasparkban, megannyi aprósággal gyarapodott ugyanis a lakók száma. A füvészkert közösségi oldalán először április végén adtak hírt arról, hogy az egyik vaddisznó megellett. A megosztott videó alapján arra lehet következtetni, hogy a babák és a mama is nagyszerűen vannak, azóta szépen növekedtek is már a picik. 

Május elején pedig már újabb "gyermekáldásról" számoltak be a park gondozói, miszerint egy muflon adott életet kisbárányának. A kép alapján nem kell meglepődni, ugyanis a muflon bárányok szinte rögtön, a világra jövetelt követő néhány percben fölegyenesednek. Apró, vékony és még gyenge lábaikkal azonban követik édesanyjuk minden lépését.

Május elején érkezett a világra a park legfiatalabb kis muflonja
Forrás: Facebook/Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

A park lakói azonban még ezután is újabb meglepetést tartogattak, minap a nyúlkarámban is megannyi baba látott napvilágot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában