Lakodalom

2023.05.11. 13:54

Egyre több nógrádi ara válláról veszik le a terhet az esküvőszervezők

Gyermekként szinte minden kislány világraszóló lakodalomról álmodik. Szerencsére napjainkban a megvalósítás terhét már leveszik a menyasszonyok válláról az esküvőszervezők. Ők valóra váltják a pár elképzeléseit és az aktuális trendekkel is tisztában vannak.

Gulyás Edina

– Hagyományos értelemben véve az esküvői szezon a késő tavasztól kora őszig terjedő időszak. A legtöbb igent ezen belül június és szeptember között mondják ki a párok – tájékoztatott Galcsik Anita, Nógrád megyei esküvőszervező. – Azonban korántsem ritka, és teljes mértékben elfogadott gyakorlat, hogy a jegyespár igénye ettől lényegesen eltér. Vannak, akik egy számukra fontos esemény, legtöbbször a megismerkedésük évfordulóján szeretnének örök hűséget fogadni egymásnak. 

Az időpont és a helyszín sarkalatos pontok

Mint mondta: a helyszín kiválasztása szintén sarkalatos pontja az esküvőszervezésnek. Az időpont és a helyesen kiválasztott helyszín együttese az alapstruktúra, amire lehet építeni azt az egyedi hangulatot, amit a házasulandó pár közvetíteni szeretne. A kedvelt helyszínek közé tartoznak azok, amelyeknél kinti és benti szertartásra egyaránt van lehetőség. Egyre inkább népszerű a természetközeli, kültéri ceremónia, azonban ez esetben rossz idő esetén érdemes B tervvel számolni. Az a legjobb, ha az adott helyen beltéri rendezvény is tartható, anélkül, hogy lényegesen megbontanánk azzal a már felépített kültéri ceremónia egységességét. 

– Az esküvő megszervezésekor hangsúlyos feladat a külső helyszínt és a belső enteriőr összképét, valamint a dekoráció színvilágát, a jegyespár személyes ízlésével, elképzeléseivel, vágyaival összehangolni – hangsúlyozta Galcsik Anita, aki arról is beszámolt, hogy az elmúlt években a természetesség jegyében a zöld, a púder és a nude árnyalatok kaptak nagy teret a dekoráció tekintetében. Az örök klasszikus a vintage, a 2023-as év színe pedig a viva magenta. 

Fénykorukat élik a sátras lakodalmak

A szakember elárulta, hogy még napjainkban is tartanak sátras lagzikat, sőt azok újra fénykorukat élik. Ennek a formának is csak a képzelet, vagy az anyagiak szabnak határt. Akár egy erdő közepén is ki lehet építeni mesébe illő, csodás hangulatú sátras lakodalmat – amennyiben a szükséges engedélyeket beszereztük és biztosítjuk a megfelelő infrastruktúrát, ami persze jelentősen emeli a költségeket. Ez utóbbival kapcsolatban Galcsik Anita elmondta, hogy a helyszíntől, a násznép és a szolgáltatások számától, illetve minőségétől függően határ a csillagos ég. 

– Az esküvő lényegében az ara nagy napja. Vannak akik nagy esküvőről álmodnak, mások inkább szűk körben, meghitt körülmények között mondanának igent párjuknak. Véleményem szerint a lényeg mindig az, hogy a nagy nap teljes egészében a jegyespárról szóljon – húzta alá az esküvőszervező, aki arról is beszámolt, hogy Nógrád megyében is egyre többen bízzák szakemberre a különleges alkalom megszervezését. Akadnak olyanok is, akik csak egy-egy sarkalatos ponthoz kérnek segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában