Egészség

2023.05.03. 12:04

Az összes nógrádi településen megfelelő a levegő minősége

Mint arról kedden beszámoltunk: nagy aggodalomra adott okot tegnap az msn.com térképjelzése, miszerint számos nógrádi településen rendkívül szennyezettnek tüntették fel a levegő minőségét. Azóta változott a helyzet, mára a jó és megfelelő tartományba sorolják azokat.

Gubányi Patrik

Ma már kifogástalan levegőminőséget mutatnak a megyei állomások

Forrás: luftdaten.info

Mint arról a minap hírt adtunk: futótűzként terjedt az a kedd reggeli Facebook-bejegyzés, amelyben egy bátonyterenyei nő arra hívta fel a figyelmet, hogy az msn.com oldalán található levegőminőségi mérések szerint a településen rendkívül veszélyes a légszennyezettség. A poszt sok helyihez eljutott, mindenki aggódott.

Ennek okán portálunk átnézte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos oldalán mindenki számára megtekinthető térképet, amelyen kategóriánkénti színezés tükrözi a levegőminőség egészségére gyakorolt lehetséges hatását. Az indexszám az 50-es mutatóig sorolható az elfogadható tartományba. A megyeszékhely területét ekkor pirossal jelölték. 

Felhívtuk a figyelmet: az msn.com oldalon található légszennyezési adatokat 10 percenként frissítik, ezért folyamatosan változhatnak. Portálunk munkatársa a  kedd délelőtti adatokat vette szemügyre, amik ekkor az alábbiak szerint néztek ki: a lila színt viselte, azaz rendkívül veszélyes csoportba volt sorolható: Bátonyterenye, Nemti, Kazár, Vizslás, Rákóczibánya, Dorogháza, Sámsonháza, Mátraverebély és Mátraszele 200 feletti értékkel. Piros jelzést kapott, tehát nagyon rossznak ítélték a levegő minőségét: Bárnában, Mátraszőlősön, Mátraterenyén, Sóshartyánban, Kishartyánban, Nagybárkányban, Kisbárkányban, Taron és Etesen.

Szerkesztőségünk szerdán ugyanabban az időpontban is átnézte mind az msn.com, mind pedig az NNK oldalán található térképet, amelyeken szinte az összes nógrádi település zölddé változott. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt szűkebb hazánk összes települése a megfelelő és a jó tartományba lépett, tehát mindenhol kifogástalan a levegő minősége. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában