Kerekasztal-beszélgetés

2023.05.23. 17:50

Az akkori sajtó munkatársai elevenítik fel a rendszerváltást Gyarmaton

Balassagyarmat szabadon címmel rendeznek beszélgetést a helyi Madách Imre Városi Könyvtárban május 25-én, csütörtökön 17 órától.

E-L. Zs.

– Három évtizede, 1989-1990 táján új Magyarországot akartunk építeni. A rendszerváltás eredményeit napjainkban sokan kétségbe vonják, mások történelminek tartják. De hogyan látják mindezt azok, akik akkor írták meg a történteket? Kerekasztal-beszélgetésünkön a korabeli sajtó szervezőit, létrehozóit, munkatársait faggatjuk a helyi nyilvánosság kérdéseiről – írták a szervezők.

A beszélgetőtársak között szerepel Bilecz Endre nyugalmazott főiskolai tanár, több országos lap munkatársa, szerkesztője,  Hlavay Richárd újságíró, Medvácz Lajos művelődésszervező, Balassagyarmat egykori polgármestere, valamint Rigó Zoltán vállalkozó, az Ipoly főszerkesztője, a Kalózrádió munkatársa is. A beszélgetést Tyekvicska Árpád tudományos kutató moderálja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában