Az erdő kapitánya

2023.05.14. 08:58

Akadályok sokasága várja az érdeklődőket a Gombóc Artúr ihlette salgótarjáni gyermeknapon

Május utolsó vasárnapján a gyermekeket ünnepeljük. Ez alkalomból a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Az eresztvényi erdő kapitánya címmel szervez programot a családoknak május 28-án, vasárnap. A gyermeknapi program különleges eleme a tematikus családi akadályverseny, amit már harmadik alkalommal hirdetnek meg.

Veres Edina

Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta: 2021-ben „A százholdas Dolinkába” várták a családokat, míg tavaly A Dolinka könyve címmel hirdettek gyermeknapi programot. Ez utóbbi kiemelkedő szakmai elismerésben részesült, hiszen a Nemzeti Művelődési Intézet JóGyakorlatON pályázatán hatodik helyezést ért el. Ezzel pedig bekerült az ország legjobb gyermeknapi rendezvényei közé.

– Idén Az eresztvényi erdő kapitánya nevet viseli az eseményünk, amit ezúttal is a salgótarjáni óvodákkal közösen, illetve a Balassi Bálint Könyvtár és a Palóc Roham közreműködésével szervezünk meg. A helyszín ezúttal Eresztvény lesz. A gyermeknapi program különleges eleme a tematikus családi akadályverseny, amit már harmadik alkalommal hirdetünk meg. Gombóc Artúr mellett olyan népszerű rajzfilmfigurák ihlették a programot, mint például Lolka és Bolka, a Kockásfülű nyúl vagy a Vizipók-csodapók – mondta Balogh Katalin, aki arra is rámutatott, hogy akik szeretik a kerek-, a szögletes-, a rövid-, illetve a hosszú akadályt, azoknak Eresztvényben a helyük május 28-án, vasárnap.

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött, azzal kapcsolatban bővebb információt a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. közösségi oldalán és honlapján találhatnak az érdeklődők. A legügyesebbek teljesítményét értékes ajándékokkal is jutalmazzák. A városi gyermeknapon az akadályverseny mellett kísérőprogramokból sem lesz hiány. Egyebek mellett családi bütykölde kínál majd kikapcsolódási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de fellép a Bergengóc Zenegóc és a Dongó Együttes is.

Egy hét, ami a gyermekekről szól: több városrészt is programok színesítenek majd

Salgótarjánban nem csupán egy nap, hanem egy egész hét szól majd a csemetékről májusban.

Balogh Katalin portálunknak elárulta, hogy a gyermekdalok műfajának hazai megteremtője, Halász Judit énekel majd a kicsiknek május 20-án, szombaton. Szintén aznap 17 órától Gyermekek a gyermekekért címmel jótékonysági koncertet szervez a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Gyermekekért Alapítványa a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. közreműködésével és támogatásával. Az eseménynek a József Attila Művelődési Központ ad majd otthont.

– Május 25-én, csütörtökön folytatódik a Lapozgató eSTék programsorozatunk. Ez alkalommal a „Józsi” üvegcsarnokában Grecsó Krisztián mesél majd az érdeklődőknek a Lányos apa című könyvéről. A bemutatón érdekes családi történetekről és anekdotákról esik majd szó, felnőtteknek a gyermekekről. Kiemelt célunk továbbá, hogy a salgótarjáni városrészekben is színesebbé tegyük a hétköznapokat. Így például gyermeknapi programot szervezünk május 26-án, pénteken Zagyvapálfalván is, ahol az Arany János Tagiskola udvarán kézműves foglalkozás, aszfaltrajzverseny, zene, illetve tánc vár majd kicsiket és nagyokat egyaránt. Emellett a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is érdekes feladatokkal készül majd az érdeklődőknek – részletezte az események sorát a rendezvény- és médiaközpont ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: Zagyvarónán május 27-én, szombaton a Bátki József Közösségi Ház előtt a Komédiák varázsolják a helyszínre a Mumust, illetve az Akkord fúvós kisegyüttes rajzfilmslágerekkel kedveskedik az eseményre kilátogató családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában