Felzárkóztatás

2023.05.17. 11:22

A vizsgálatot és a szemüveget is ingyen biztosította a rászorulóknak Ságújfaluban az alapítvány

Különböző programokkal, foglalkozásokkal és adományokkal is segítik a nehéz helyzetben élő családok felzárkózását Ságújfaluban és Szalmatercsen a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány munkatársai.

G. E.

Ságújfaluban az óvodás és az iskolás gyermekeknek két napon keresztül szerveztek szemészeti szűrést

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját szűkebb hazánk két községében, Ságújfaluban és Szalmatercsen a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinálja. Annak keretében számos kezdeményezéssel igyekeznek segíteni a hátrányos helyzetű családokat. 

– Ságújfaluban az óvodás és az iskolás gyermekeknek két napon keresztül szerveztünk szemészeti szűrést. Térítésmentesen juthatnak szemüveghez azok, akiknek ez indokolt, illetve a keretet is maguk választhatják ki – tájékoztatott honlapján az alapítvány. 

Hozzátették: szintén térítési díj nélkül használhatják a jelenlétponton működő automata mosógépet azok, akiknek otthon nincs arra lehetőségük, csupán időpont egyeztetés szükség hozzá. 

Népszerűek a helyiek körében a rendszeres foglalkozások is, a társasjáték- és a kismamaklub, valamint a bütykölde programjait is sokan látogatják. A csemeték a tanulókörben délutánonként együtt készülnek a másnapi órákra, a kisgyermekes családoknak pedig fejlesztőjátékokat, játszószőnyeget, továbbá babakocsit is juttat az alapítvány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában