Pünkösdi Kupa

2023.05.25. 08:59

A halak közé csapnak– három napon át a legnagyobb fogásokért szállnak harcba Mihálygergén

Már javában készítik a horgászok a felszerelésüket a hosszú hétvégére, hiszen a Komravölgyi víztrározó partján idén ismét megrendezik a 72 órás Pünkösdi Kupát.

Veres Edina

Mesébe illő táj, remek hangulat, a kapás miatti várakozás, majd az eredményhirdetés izgalommal telt percei. Minderre számíthatnak azok a horgászok, akik részt vesznek a mihálygergei Komravölgyi víztározó partján megrendezett Pünkösdi Kupán.

Telek Bálint, a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület (HE) elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: az idei év a tizenhetedik, amikor életre hívják a ponty és amur fogó megmérettetést.

– Rendszeresen annyian jelentkeznek, hogy tavaly úgy döntöttünk, a pünkösdi után egy hónappal ismét tarunk egy hasonló horgászversenyt. A nyári kupa szintén telt házzal zajlott, ezért elterveztük, hogy hagyományt teremtünk a kezdeményezésből. Ebből kifolyólag idén már eleve két versenyt hirdettünk meg a Mihálygergei horgásztavon, mindkettőre május 7-én, vasárnap reggel indult a jelentkezés. A Pünkösdi Kupa esetében 20 perc alatt betelt a nevezési lista, úgy hogy még volt a helyszínen öt jelentkező. Emiatt arra az elhatározásra jutottunk, hogy kivételesen módosítjuk a versenykiírást, és az eddigiekkel ellentétben a megengedett 30 helyett, 35 csapat vehet részt az idei 72 órás ponty és amur fogó versenyen, ami pénteken reggel indul és vasárnap délután ér véget – fejtette ki Telek Bálint, aki azt is elárulta, hogy a június 29. és a július 2. között zajló nyári verseny is „kapós” volt, hiszen a meghirdetett helyek annak esetében is néhány nap alatt beteltek.

Mind a két megmérettetésen csak a fent említett két halfajt szabad kifogniuk a kéttagú csapatoknak, a versenyeredménybe csak azok súlya számít bele.

Tavaly három tonna fölött volt az összsúly

Telek Bálint hozzátette: tavaly a pünkösd idején rendezett megmérettetésen három tonna fölött volt a horgászok által kifogott halak összsúlya. Mint mondta: ezt a szép eredményt szeretnék az idén is elérni, sőt, bíznak benne, hogy a versenyzők által partra emelt pontyok és amurok összsúlya alatt többet is mutat majd a mérleg. Ugyanakkor a horgász egyesület elnöke rámutatott, hogy az elmúlt hetek időjárása miatt csak a napokban kezdett el melegedni a tó vizének hőmérséklete, ami miatt várhatóan a pontyok ívási időszaka egybeesik majd a versennyel. Mindez pedig feltehetően az összfogásban is megmutatkozik majd.

A Komrai-Hasznosi HE életében akad még egy jelentős verseny, a Szent István Kupa, amelyet tavaly az aszályos időjárás miatt szintén Mihálygergén rendeztek meg. Idén azonban a Hasznosi-víztározó is teljes kapacitással üzemel, így semmi sem szab gátat annak, hogy az augusztusi próbatétel során a horgászok a hagyományos helyszínen „csapjanak a halak közé”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában