Hangtechnika

2023.04.03. 08:30

Többé már nem okozhat gondot a rendezvények hangosítása Zabaron

Ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadták a napokban Zabaron a Magyar Falu Program pályázati forrásából vásárolt hangtechnikai eszközöket.

V. E.

Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházások és eszköz beszerzések átadója Zabarban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ferencz Nándor, a község polgármestere elmondta: miután az önkormányzat régi hifitornya tönkrement, nem kevés gondot okozott a helyi rendezvények kihangosítása. 

– A hozzávetőleg kétmillió forint támogatásból vásárolt hangtechnikai eszközöknek mindenképpen fontos szerep jut a közösségszervezésben. Jelenleg egy szabadtéri színpad terveztetése és létrehozása zajlik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán elnyert pályázat segítségével. Miután ez a projekt is révbe ért, a most átadott eszközökkel az erősítés és a hangosítás is tökéletesen megoldható lesz – fejtette ki a polgármester, aki azt is elárulta, hogy a hangtechnikát nemrégiben már ki is próbálták az idősek napi eseményen, illetve az óvodai ballagáson. 

A berendezés átadóján Becsó Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: legalább akkora jelentőséget tulajdonít a Magyar Falu Program segítségével megvalósított kisebb projekteknek, mint a más pályázati lehetőségekkel kivitelezett nagyobb volumenűeknek. Ennek okaként kifejtette, hogy tapasztalataik szerint ez utóbbiakat – mint például egy csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását – szinte természetesnek veszik az emberek. 

A honatya rámutatott, hogy természetesen rendkívül fontosak azok a fejlesztések is, ugyanakkor a kisebb, gyakran csak néhány milliós összegből megvalósított beavatkozások a lakosok számára sokkal kézzelfoghatóbb eredményeket szülnek. 

Emellett jobban tudják értékelni azokat, mivel a mindennapi életükben közvetlen szerepet játszanak, úgymint a Magyar Falu Program kiírásain beszerezhető orvosi eszközök, vagy például a közösségépítés során használható, most átadott hangtechnikai felszerelések. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában