Véradás

2023.04.24. 13:35

Több helyen adhatnak vért a hosszú hétvége előtt a nógrádi donorok

A három napos hosszú hétvégét megelőzően minden segíteni szándékozót véradásra buzdít a vöröskereszt megyei szerkezete.

Gulyás Edina

Találd meg a hozzád legközelebb eső véradóhelyszínt, időpontot és, ha teheted, akkor segíts!

Forrás: Shutterstock

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat több alkalommal is lehetőséget biztosít a véradásra a május elsejei hosszú hétvégét megelőzően. 

Bátonyterenyén a Gyürky-Solymossy Kastélyban április 25-én, kedden, 16 és 18 óra között, április 27-én, csütörtökön, 9.30-11.30 óráig pedig Salgótarjánban, a Volán központban nyújthatják karjukat tűszúrásra a donorok. Ugyanazon a napon 13-17 óráig a Salgótarjáni Területi Vérellátóban várják a segíteni szándékozókat, továbbá április 29-én, szombaton a kazári egészségnapon is részt vesznek a szakemberek, a Kulcsos Házban 9 és 12 óra között élhetnek a lehetőséggel a véradók. 

– A hosszú hétvégék mindig különös kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. A betegek ellátásához viszont folyamatosan szükség van a vérkészítményekre az ünnepek előtt, alatt és után is – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa.
– Legrövidebb lejárati idejű készítményünk felhasználhatósága 5 nap, ezért az ellátás megfelelő szintű biztosításához szükség van a véradók kiemelt segítségére, amely a betegeknek esélyt ad a gyógyulásra, az életben maradásra. Ezért május 2-án meghosszabbított nyitvatartással, 8 és 18 óra között lehet vért adni a Salgótarjáni Területi Vérellátóban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában