Kutyaélet

2023.04.27. 20:31

Tizenegy éves lett Lobó, az egyik legszőrösebb balassagyarmati életmentő

A Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület egyik oszlopos tagja szerdán ünnepelte 11. születésnapját.

Angyal Eszter

Lobó, az ordas németjuhász (középen) 11 éves lett

Forrás: Facebook/Cserhát Különleges Mentőcsoport

Lobó, az ordas németjuhászkutya 8 hetes korában "szerelt fel" a Cserhát Különleges Mentőcsoport kötelékébe. Tanulmányait az egyesület kutyaiskolájában kezdte, az azóta eltelt 11 évben pedig már számos gyakorlaton, valamint éles életmentő akcióban vett részt gazdájával. A "Cserhátos" mentőkutyák ugyanis többnyire elveszett, eltűnt személyek felkutatását végzik, nem mellesleg az ország bármely területén korlátozás nélkül bevonhatóak a kutatásba.

A balassagyarmati mentőkutya április 26-án, azaz tegnap ünnepelte 11. születésnapját, amiről természetesen az egyesület vezetői sem feledkeztek meg. Mint ahogy arról Facebook-bejegyzésükben beszámoltak, Lobónak, a Cserhát Különleges Mentőcsoport oszlopos tagjának fantasztikus kutyaélete van gazdája, Holecz Enikő mellett, s ez remélhetőleg még nagyon sokáig így is marad. 

Isten éltessen sokáig, Lobó!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában