Játszóterek

2023.04.28. 12:28

Tízből nyolc udvari játék problémás volt a salgótarjáni óvodákban

A városvezetés tájékoztatása szerint a salgótarjáni óvodákban tízből nyolc udvari játszóeszközt találtak hibásnak az ellenőrök, a problémás játékok közül ráadásul minden másodikat-harmadikat el is kell bontani.

G. E.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a gyermekek biztonsága érdekében a fogyasztóvédelem rendszeresen, évről évre kiemelten ellenőrzi a vármegye területén található közterületi, intézményi és egyéb játszótereket. A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a témához kapcsolódóan arról számolt be portálunknak a minap, hogy Salgótarjánban tavaly év végén tíz óvodában kellett a játszótereket lezáratni, mivel a kijelölt szervezet az eszközöket „nem megfelelőnek” minősítette, de az üzemeltetők nem tették meg a szükséges lépéseket a hibák elhárítására.

A kérdés kapcsán megkerestük a városvezetést is, akik válaszukban hangsúlyozták: az összevont óvoda tájékoztatása szerint nem zártak le játszótereket a salgótarjáni intézményeikben. Megerősítették azonban, hogy az eszközök mintegy 80 százalékát találták hibásnak az ellenőrzések során, ezek 30 százaléka az, amit valóban el kell bontani. Jellemzően kisebb hibákat tártak fel a szakemberek, amelyek javíthatók, és ütemezés szerint helyre is állítják azokat. Az óvoda tájékoztatása szerint sok olyan eszköz van, ami egy éves, TÜV-jelzéssel ellátott, mégis egy esztendő elteltével már problémásnak ítélte meg az illetékes ellenőr.

– Salgótarjánban 36 közterületi játszótér található, azok ellenőrzései során csak olyan kisebb, balesetveszélyt nem jelentő  hiányosságokat állapítottak meg az illetékesek, amelyek a játszóterek lezárását nem tették szükségessé – fogalmazott a városüzemeltetési iroda. 

Hozzátették: a játszóterek üzemeltetését végző Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. a hibákat minden esetben azonnal kijavította. A közterületi játszótereket az azokat üzemeltető társaság is folyamatosan ellenőrzi, az esetlegesen észlelt hibákat, természetes elhasználódásból eredő károsodásokat, kopásokat folyamatosan orvosolják. A homokozókban rendszeresen pótolják a homokot, tavaly az összes játszótéren cserélték azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában