Második helyezés

2023.04.21. 06:58

Százezernél is több kilométert tettek meg egészségük érdekében a salgótarjáni alapszervezet tagjai

Oklevéllel jutalmazták a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetét az Örökmozgó című programban nyújtott kimagasló teljesítményéért. Az elismerést az alapszervezet képviselői vették át a közelmúltban Budapesten, a nemzeti rákellenes nap alkalmából szervezett országos konferencián.

Veres Edina

Az egyik legfontosabb prevenciós lehetőségünk a rendszeres testmozgás

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az Örökmozgók – Meghívás az egészségünk érdekében nevet viselő programot a Magyar Rákellenes Liga (MRL) elnöke, Rozványi Balázs hívta életre 2018-ban, a rákellenes világnapon. A kezdeményezés azóta is töretlenül folyik.

Kreicsi Mária, az MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke portálunk érdeklődésére elárulta, hogy a megmozdulásban annak meghirdetése óta részt vesznek, és az elmúlt öt év alatt mindig dobogós helyen végeztek az összesítésben. Nem történt ez másként a tavalyi év tekintetében sem, hiszen a mozgalom közelmúltban tartott eredményhirdetésén kiemelt teljesítményével az alapszervezet „ezüstérmes” lett. Az erről tanúskodó oklevelet a nemzeti rákellenes nap alkalmából tartott országos konferencián vehették át, amely eseményen – ahogy arról portálunk is beszámolt – a salgótarjáni alapszervezet hat tagja vett részt és bővítette naprakész tudását.

Az aktív életmód hozzájárulhat a kezelések mellékhatásainak csökkentéséhez

– Egy év alatt 137 ezer 732 kilométernél is többet mozgott a csapatunk, és ez csupán az az adat, amelyről a számomra eljuttatott információk alapján be tudtam számolni a ligának. Ezzel a teljesítménnyel 2022-ben második helyezést értünk el az Örökmozgók programban. Egy szakemberek által megalkotott váltószám segítségével minden mozgásformát képesek a szervezők átváltani kilométerbe, így például a sétán és a biciklizésen túl úszással, a különböző tornákkal, de akár kertészkedéssel is részt lehet venni a programban. A lényeg a fizikai aktivitás, hiszen a kezdeményezést is azzal a céllal hirdették meg, hogy felhívják a figyelmet arra: az egyik legfontosabb prevenciós lehetőségünk a rendszeres testmozgás – hangsúlyozta Kreicsi Mária, aki arra is kitért, hogy mindemellett az aktív életmód hozzájárulhat a kezelések mellékhatásainak csökkentéséhez, illetve magára a gyógyulás folyamatára is jótékony hatást gyakorol.

Fontos számukra a sport

Éppen emiatt az MRL Salgótarjáni Alapszervezetének tevékenységében rendszeresen helyet kap a sport, így például a meridián, valamint a gerinc és nyiroködéma tornák, vagy a tornaklub során teljesített megannyi túra formájában. Az alapszervezet elnöke hozzátette: mindemellett különböző rendezvényeken is igyekeznek ráirányítani a megjelentek figyelmet a testmozgás jótékony hatásaira.

Legközelebb erre április 23-án, vasárnap lesz lehetősége az alapszervezetnek, a Zenthe Ferenc születésének évfordulója alkalmából rendezett eseményen.

Kreicsi Mária elárulta, hogy a színművész nevét viselő salgótarjáni teátrum a program szervezőjeként kérte fel őket arra, hogy a 10 órakor kezdődő koszorúzási ünnepség után szervezzenek egy túrát. A Salgó várát megkerülő Zenthe séta 10 óra 30 perckor indul majd a salgóbányai erdészháztól.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában