Beruházás

2024.05.16. 11:45

Pályázatból korszerűsítettek, megépült a játszótér is Nógrádmegyerben, 39 milliót nyertek rá

Verbói Gábor polgármester hírportálunk érdeklődésére elárulta, hogy idén számos beruházás valósult meg Nógrádmegyerben. A Magyar Falu Programban és a TOP Pluszban sikeres pályázatok útján épültek parkok, egy játszótér, valamint a helyi buszvárókat és a község házának belső részeit is felújították.

Sipos Nina Vivien

Forrás: Beküldött fotó

Folyamatosan épül-szépül Nógrádmegyer az utóbbi időben. Kedvelő elbírálásban részesült pályázatok által újulhatott meg a község házának belseje, emellett pedig játszótér, parkok és buszváró is kiépült a településen. A korszerűsítésekről Verbói Gábor József polgármester számolt be portálunknak. 

Újabb sikeres pályázatok útján fejlődik Nógrádmegyer.
Pályázatok útján épülhetett meg egy játszótér és két park Nógrádmegyerben.
Fotó: Nógrádmegyer Község Önkormányzata / Forrás: Nógrádmegyer Község Önkormányzata

Sikeres pályázatok útján fejlődik a község

– Az elmúlt évben több pályázatot is benyújtott az önkormányzat, amelyeket legnagyobb örömünkre sikeresen el is bíráltak. Korábban már megtörtént a község házának energetikai korszerűsítése, most pedig a Magyar Falu Program keretein belül a létesítmény belső részeit tatarozták fel  – nyilatkozott Verbói Gábor.

A településvezető kifejtette, hogy összesen 16 millió forintnyi támogatásból valósulhatott meg a régi műemléki épület nyílászáró cseréje, a mosdók felújítása, valamint az álmennyezet beépítése.

Ismét játszhatnak a szabadban a gyerekek

A TOP Plusz programban egy játszótér és két darab park kialakítására, továbbá a helyi buszvárók rekonstruálására 23 millió forintot nyert Nógrádmegyer Község Önkormányzata. 

– Csúszda, hinta, és többféle játszóelem is került az új játszótérre. Főleg ezen fejlesztés iránt volt nagy volt a helyiek érdeklődése, leginkább a gyerekeké, akik rettentően várják már az átadást, hogy kipróbálhassák a játékokat – közölte a polgármester, hozzátéve: – A munkálatok még áprilisban fejeződtek be. A község házának, a játszótérnek és a parkoknak a hivatalos megnyitása pedig a közeljövőben esedékes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában