Versek

2023.04.15. 16:20

Szavalataikkal versengtek a szépkorúak Bátonyterenyén

Szűkebb hazánk több településéről is érkeztek versmondók arra a megmérettetésre, amit nyugdíjas klubok részére hirdetettek meg Bátonyterenyén.

G. E.

A résztvevők csoportképe a bátonyterenyei szavalóverseny után

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Verseljünk közösen címmel hirdetett szavalóversenyt a költészet napja alkalmából a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár. Nógrád több településéről is szép számmal érkeztek versmondók az eseményre.

– Nagy öröm számunkra, hogy megszólíthattuk az irodalom és a költészet kedvelőit, akik szívesen fogadták meghívásunkat. A Petőfi emlékév kapcsán a költőóriás versei mellett Csokonai és Wass Albert műveiből is hallhattunk a résztvevőktől – tájékoztatott Máthé Lászlóné, a zsűri elnöke, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Vármegyei igazgatója, aki értékelésében arra is kitért: nagyon fontos a versek szeretete. Az előadók nem csak közönségre, hanem közösségre is találhatnak egy-egy klubban, vagy a hasonló rendevzényeken.

Nem csak közönségre, közösségre is találnak a résztvevők

A legszebb szavalatokat ajándékkal is jutalmazta a zsűri. Lenkóné Szabó Gizella a Kazári Nyugdíjas Klub tagja vehette át az első helyért járó díjat. A második helyezett Kékesi József lett, aki palotási Őszirózsa Nyugdíjas Klubot képviselte. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Vidó Józsefné állhatott, aki a magyarnándori Nyugdíjas A palotásiak még egy tagjukra büszkék lehetnek, ugyanis Ambrus József különdíjat kapott.

– Ez a délelőtt nem jöhetett volna létre a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub segítsége és közreműködése nélkül, így nekik, és a zsűriben helyet foglaló Máté Lászlónénak, Szeberényiné Érdi Éva, egykori igazgatónknak, valamint Seres Nóra, könyvtári szakmai vezetőnknek is köszönettel tartozunk – hangsúlyozta Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában