Továbbtanulás

2023.04.30. 14:28

Szakmákkal ismerkedtek a dorogházai diákok a budapesti fesztiválon

Az elmúlt évekhez hasonlóan a dorogházai iskola tanulói idén is részt vettek a Szakma Sztár Fesztiválon.

G. E.

Csoportkép a rendezvényen. A dorogházai gyerekek nem először utaztak a fővárosba, hogy a szakmákkal ismerkedjenek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Nem első alkalommal vettek részt a dorogházai Móra Ferenc Tagiskola tanulói a budapesti fesztiválon, a korábbi években is ott voltak a különböző szakmákat felvonultató programon. Idén negyvenöt diák utazott a fővárosba, amihez most is a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosította az autóbuszt. 

– Minden évben élünk az adódó lehetőséggel és regisztrálunk arra a kamaránál. A fesztiválon ugyanis kinyílik a világ tanulóink számára, fontos információkról értesülnek a standoknál, ami segíti a döntést a továbbtanulás során. Egyfajta rálátást biztosít számukra, ugyanis a szakmák széles palettáját vonultatják fel a szervezők a programon – fogalmazott Balázs Beáta, tagintézményvezető. – A gyerekek jól éreztek magukat a nap során. Arra is volt lehetőségük, hogy kipróbálják magukat különböző szakterületeken, amivel örömmel éltek is.

Szakmákkal ismerkedtek a dorogházai diákok a budapesti fesztiválon
A diákoknak arra is volt lehetőségük, hogy kipróbálják magukat különböző szakterületeken
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: idén Soós Balázs, a dorogházai iskola korábbi tanulója vehette át az ország legjobb mezőgazdasági gépészének járó aranyérmet és kupát a fesztiválon. Büszkék a sikerére, ami azt is mutatja, hogy kitartással és szorgalommal el lehet érni a kitűzött célokat, olyan kis intézményből indulva is, mint a dorogházai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában