Karbantartás

2023.04.17. 15:38

Sokrétű feladatot végeznek a rétsági városüzemeltetési csoport munkatársai

Nemrégiben számolt be 2022-es esztendei munkájáról a nyugat-nógrádi járási székhely önkormányzatának képviselő-testülete előtt a település városüzemeltetési csoportja.

Hegedűs Henrik

A téli időszakban az enyhe időjárás miatt viszonylag keveset kellett az eltakarító és síkosságmentesítő eszközöket használni

Forrás: Nool

Fotó: Archív fotó

Jávorka János, a település alpolgármestere az előterjesztésében leszögezte, a városüzemeltetési csoport működését a tavalyi évben a takarékosság és a szakszerűség jellemezte, és a részükre meghatározott feladatokat, így a javításokat, a karbantartásokat, a közterületek gondozását eredményesen teljesítették.

Hozzátette: az évszakoktól függően sokrétű tevékenységet végeznek. A téli időszakban az enyhe időjárás miatt viszonylag keveset kellett az eltakarító és síkosságmentesítő eszközöket használni, mi több, viszonylag nagy mennyiségű sózóanyagot sikerült a következő télre tartalékolni.

Hasonlóképpen a rendkívül aszályos nyáron is megoldották a közterületre kihelyezett virágok ápolását, köszönhetően a rendelkezésre álló locsolókocsinak, megóvták a szárazságtól a növényeket. Folyamatosan nyírták továbbá a nagyszámú zöldfelületen a füvet. Ősszel különös gondot fordítottak a lehulló falevelek eltávolítására, amik főként a KRESZ-park, az Ady és Korányi utcai játszótér, a Mindszenty-Pallavicini szobor-emlékmű környéke és az egykori honvédségi laktanya területét érintették. A mellékutcák kátyúzását ugyancsak a csoport alkalmazottjai végzik el,  amihez a készleten elegendő mennyiségű hideg aszfalt van.

Az előterjesztés szerint a gép – és eszközállomány kielégítő, a pótkocsival ellátott MTZ-traktor, az ugyancsak pótkocsis kistraktor, a fűnyíró traktor és a locsolókocsi, illetve az egyéb kézi szerszámok elegendőek a javítási-karbantartási tevékenységre.

Jávorka János végezetül kifejtette: bár 2022-ben megszűnt a városgondnoki állás, munkaerő-problémák nem jelentkeztek, az öt szakmunkás és egy segédmunkás mellett négy közfoglalkoztatott személyt alkalmaztak. A közeljövő egyik fő feladatának a városüzemeltetési csoport végleges bázisának kijelölését említette, hiszen eddig ideiglenes állomáshelyen voltak, és a régi középiskola épületében megszűnt a tartózkodási lehetőségük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában