Program

2023.04.05. 15:38

Sokadalom és piknik várja a látogatókat Somoskőben

A Somoskői Húsvéti Sokadalom és Piknik elnevezésű rendezvényt április 8-án, szombaton 10 és 16 óra között rendezik meg az Somoskői Látogatóközpont területén.

G. E.

Idén is minden korosztály megtalálja a neki leginkább tetszőt a programok sorában

Forrás: Nool

Fotó: Hegedus Mark

– Öt évvel ezelőtt még magánszemélyként indítottam el a programot, amit immár két éve a Somoskőért Civil Egyesület égisze alatt szervezünk – fogalmazott Klecsány Anikó, főszervező – Azzal a céllal hívtuk életre a rendezvényt, a Somoskői Adventhez hasonlóan, hogy ezt a páratlan szépségű tájat minél többen megismerjék. Emellett természetesen a helyi kulturális élet fellendítésére is törekszünk. 

Mint mondta, az előző évekhez hasonlóan idén is minden korosztály megtalálja a neki leginkább tetszőt a programok sorában. Lesz kézműves foglalkozás, kincskeresés és tojásfa díszítés is. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a korongozást szakavatott segítséggel. A mozgás szerelmesei Prakfalvi Péter vezetésével túrára indulhatnak a Medves-magosára és Herceg-kőre. 

Emellett a BEB Zenekar és a somoskőújfalui Kiskút Tánccsoport is színpadra lép. Helyi és az ország számos pontjáról érkező kézművesek kínálják termékeiket. Ahogy minden évben, úgy idén is lesz alkalom a jótékonykodásra: Somoskő környezetének szépítésére fordítják a befolyt összeget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában