Beruházás

2023.04.06. 14:37

Sok fejlesztés megvalósult, de akadnak nehézségek is Ludányhalásziban

Ludányhalásziban az elmúlt pár évben számtalan beruházás valósulhatott meg, azonban az energiaárak okoztak nehézségeket a településen. A 2023-as költségvetéshez nagy segítséget jelentett Ludányhalászi Közös Önkormányzati Hivatalának bértámogatása.

E.-L. Zs.

2022-ben kétszázmillió forintos beruházással alakítottak ki horgászbarát vendégházakat a településen, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A település tavaly ünnepelte nyolcszáz éves fennállását. Kovács Imre polgármester a 2022-es évet sikeresnek értékelte. Portálunknak arról számolt be, hogy számtalan beruházás valósult meg: átadták a megújult játszóteret, a Belügyminisztérium által finanszírozott, teljesen újjávarázsolt szálláshelyeket, műfüves pályát avattak. 

Felújították a Templom tér úthálózatát, árokrendszerét, kialakították a vízelvezetést, járdák újultak meg, új kerítést építettek a temetőnél. Szociális tűzifa beszerzésére, rendezvények színvonalas megrendezésére is több támogatást nyertek el. Közel háromszázmillió forintos beruházás valósult meg 2022-ben, amihez az önkormányzat tizenhatmillió forint önerővel járult hozzá. 

Saját forrásból újult meg az 56-os emlékmű területe. A nyolcszáz éves évfordulóra készült emlékművet nagyrészt Ludányhalászi Múltjáért és Jövőjéért Alapítványon keresztül gyűjtésből finanszírozták. – Sikeres kirándulást szerveztünk a nyugdíjasoknak Lillafüred, Eger térségébe, amire idén is sor kerül majd. Terveink szerint az Alföldre, a Hortobágy térségébe kirándulunk és sok színes programot szervezünk a megújult művelődési házban is, továbbá anyák napja, majális, falunap, amire a közeljövőben készülünk – mondta el a polgármester. 

Arra is kitért, hogy az önkormányzatnak nehézséget jelentenek az utófinanszírozott pályázatok és a gazdasági helyzet miatt kialakult problémák, például a gáz és az áram árának emelkedése. – Ez év elején még erre gondolni sem mertünk, de most azt kell mondjam, hogy ezek a gondok előtérbe kerültek, ami ezt az évet negatívan érinti és a költségvetés tervezését is befolyásolták. Bértámogatást kaptunk az alkalmazottak részére, így az idei költségvetést el tudtuk fogadni, de jóval szerényebben számoltunk, mint az előző években – számolt be róla Kovács Imre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában