Pályázat

2023.04.13. 10:51

Óvodafelújításra nyert pénzt Erdőtarcsa

105, 48 millió forintot nyert el Erdőtarcsa önkormányzata európai uniós pályázaton. Ezt az összeget a helyi óvoda energetikai fejlesztésre fordítja a faluvezetés.

Nool

Önkormányzati tulajdonú és fenntartású épület energetikai paraméterei javulnak az Erdőtarcsa Község Önkormányzata által elnyert 105,48 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével. A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. 

A megvalósuló fejlesztés eredményeként mérséklődik a környezeti terhelés, igy járul hozzá a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához az óvoda épületének energetikai korszerűsitése.

Sikeres pályázat által valósulhat meg Erdőtarcsán az óvoda energetikai korszerűsítése. Az energetikai szempontból rendkívül elavult épület korábban kastélyként, jelenleg önkormányzati tulajdonú és fenntartású óvodaként funkcionál. 

Az energetikai fejlesztés során kicserélik az elavult nyílászárókat, kazánt, a radiátorokat termosztatikus szeleppel látják el, valamint a külső falak hőszigetelése is megtörténik, továbbá napelemes fűtési rendszert is kialakítanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában