Hulladékgyűjtés

2023.04.14. 13:46

Összegyűjtik a szemetet Erdőtarcsán

Idén is csatlakozott a település a Szedd! és Szebb! elnevezésű szemétszedési akcióhoz, amelyet április 21-én, pénteken 9 órától tartanak.

N. O.

Markó Róbertné, a falu polgármestere elmondta portálunknak, hogy a kezdeményezés három megyén is átnyúlik, hiszen Héhalom, Nagykökényes és Verseg is csatlakozott hozzá.

– Helyi önkéntesek vesznek majd részt a szemétszedési akcióban, amely során a főutak mentén gyűjtik össze az eldobált hulladékot. Lesznek továbbá óvodások és nyugdíjasok is, akik többnyire virágot ültetnek majd. Sajnos nagyon elkeserítő, mert rengeteg a szemét az utak mentén. Tavaly is sokat szedtünk össze, amelyek között voltak sörös- és üdítős dobozok, továbbá sok más egyéb hulladék is – közölte Markó Róbertné.

Hozzátette: bár a közfoglalkoztatottak időközönként kijárnak összeszedni a szemetet, de ez kevés, ugyanis rendszerint ismét hamar megjelenik az utak mentén.

A szemétszedéshez az önkormányzat minden résztvevőnek biztosít kesztyűt, valamint zsákokat. A gyülekezés az önkormányzat udvarán lesz.

A polgármester arra is kitért, hogy a TeSzedd! elnevezésű felhíváshoz is csatlakoztak, amely április 25-én, kedden lesz.

Markó Róbertnének szívügye a természetvédelem és elszomorítónak tartja, hogy ilyen sokan szemetelnek, hiszen az egyik legszebb megyében élünk, amelynek környezetét jobban kellene óvni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában