Felháborító

2023.04.27. 19:51

Morbid környezetszennyezés: döglött tyúkokat találtak Mátranovákon

Hat-nyolc tyúk tetemére figyelt fel egy járókelő Mátranovákon, a faluvezető felháborodott, az önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket.

G. E.

Hat-nyolc tyúk tetemére figyelt fel egy járókelő Mátranovákon

Forrás: Beküldött fotó

Néhány napig élvezhették csak a mátranovákiak az önkéntesek által megtisztított település látványát, csütörtökön megdöbbentő felfedezést tett egy járókelő. Egy füves területen hat-nyolc döglött tyúkot találtak.

– Felháborít, hogy egyesek semmibe véve mások munkáját, bárhol eldobják a szemetet. Ez az eset pedig különösen gyomorforgató, hiszen elhullott állatok teteméről van szó – fogalmazott Bodor Ernőné polgármester. 

Mint mondta: a település idén csatlakozott az országos „TeSzedd!” elnevezésű akcióhoz, amelynek keretében a napokban közel hatvan helyi önkéntes tisztította meg a mások által szétdobált hulladéktól a községet. A dögöket a szemétszedő programban kitakarított füves, bokros területen találták meg. 

– A jegyző megtette a megfelelő lépéseket az ügyben, a tetemeket elszállíttatta a Pásztói Járási Hivatal állategészségügyi osztályára  – közölte a faluvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában