Iskola napok

2023.04.28. 20:15

Már javában zajlanak a nagy múltra visszatekintő Kiss Árpád-napok Balassagyarmaton

Április 26. és 29. között rendezik meg idén a Kiss Árpád Napokat Balassagyarmaton. Csütörtök reggel ünnepélyesen is elindult a gyermekek számára a sok programot és meglepetést tartogató rendezvény a nagy múltú Kiss Árpád Általános Iskolában.

E-L. Zs.

Csütörtök reggel ünnepélyesen is elindult a gyermekek számára a sok programot és meglepetést tartogató rendezvény

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

A nyugdíjas tanár kollégák találkozójával, jó hangulatú beszélgetéssel indult a Kiss Árpád Napok szerda délután. Az iskola jelenlegi tanárai beszámoltak elődjeiknek arról, hogy mi történt az előző évben, illetve a hagyományok őrzése mellett milyen újdonságokat vezettek be.

Csütörtök reggel pedig az általános iskolás gyermekek számára is elindult a programsorozat, ahol Bárányné dr. Balázs Mária, az önkormányzat ifjúsági és családügyi bizottságának elnöke és Gálné Percze Katalin ünnepélyesen is megnyitotta a Kiss Árpád Napokat. 

– Különleges nap ez az iskolánk életében, mivel kezdetét veszi a rendhagyó, több napos rendezvényünk a 148. évét ünneplő iskolánkban – mondta el az intézmény vezetője.

Az iskola udvarán összegyűlt gyereksereg kérdéseken keresztül ismerkedett meg az intézmény történelmével és névadójával. – Kiss Árpád, a kiváló pedagógus, Európa-szerte elismert tudós, a neveléstudományok doktorának  nevét 1986 áprilisában vette fel az intézmény – ismertette Gálné Percze Katalin.

Az ünnepélyes megnyitót követően az iskola falán található Kiss Árpád emléktáblánál helyezték el koszorújukat a tanulók.

A program folytatásaként rajz és fotópályázatra beküldött alkotásokból nyílt kiállítás az intézmény aulájában. A remekművek több helyi és környékbeli település iskolájából érkeztek, amelyeket Torjay Attila fotóriporter zsűrizett. A helyezettek évfolyamonként jutalomban részesültek.

Az iskola csütörtöki programja anyanyelvi, fenntarthatósági és idegen nyelvi vetélkedővel folytatódott, majd délután Tavaszi Gálaműsorral a Vármegyeháza dísztermében.

Péntek reggel kilenc órától a „Humor az irodalomban” elnevezésű szavalóverseny vette kezdetét a Palóc Múzeumban, valamint városismereti séta, vetélkedők, öko-játszóház és Kiss Árpád Kupa is várt a diákokra.

A rendezvénysorozat zárásaként szombaton közösen kerékpártúrára indulnak Csesztvére az iskola diákjai és tanárai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában