Gazdálkodás

2023.04.14. 15:25

Közelebb a természethez: iskolakerttel gazdagodtak a varsányi diákok (videó)

A Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola a közösségi oldalán adta hírül, hogy iskolakertet alakítottak ki a településen. A projekthez szükséges művelhető földterületet az önkormányzat biztosítja.

L. J.

Ösztönözni szeretnék a gyerekeket, hogy megtanulják, mekkora szerepe van a saját maguk által nevelt és gondozott kertgazdálkodásnak

Forrás: Beküldött fotó

– Közvetett célunk közelebb hozni a gyerekeket a természethez, a kerthez, mint a fenntarthatóság és a környezettudatosság gyakorló színteréhez. Ösztönözni szeretnénk a gyerekeket, hogy megtanulják, mekkora szerepe van a saját maguk által nevelt és gondozott kertgazdálkodásnak községünk életében és a jövőnket nézve egyaránt – olvasható a bejegyzésben. 

Hozzátették: azonban nincs elegendő számú eszközük, amivel dolgozhatnának a gyerekek, az erre irányuló pályázatuk pedig jelenleg folyamatban van. Ezért arra kérik a szülőket, akiknek van otthon felesleges, már nem használt eszköze – kapa, gereblye, ásó, vödör, vízgyűjtésre használható hordó és tároló –, ajánlják fel a diákoknak, akik örömmel fogadják azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában