Jegyzet

2023.04.12. 11:40

Kilencven felé is aktív, példaszerű Zsuzsa néni élete

Százalékosan nehéz megsaccolni, de az bizonyos, hogy száz salgótarjáni lakosból jó néhányan tudják, hogy kit takar a Zsuzsa néni elnevezés.

Csongrády Béla

A közismertségnek számos oka van. Egyrészt a tisztes 87 éves életkor, másrészt a testnevelőtanárként, sportolóként, edzőként, sportvezetőként elért sok siker, de mindenekelőtt az az aktivitás, amelyet manapság úgymond a kilencedik x-hez közeledve is kifejt aerobic órákat tartva s hasznos, tudományosan megalapozott tanácsokat adva izületi bántalmakkal küszködő emberek körében.
S ráadásul minden év októberében úgy is megjelenik a közvélemény előtt, mint az egyik aradi vértanú, Knézich Károly honvédtábornok ükunokája. Ilyen jellemzők birtokában nem csoda, hogy érdekesen, szórakoztatóan tudott válaszolni a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorának minapi adásában Tarnóczi László helyi riporter kérdéseire. Kiderült, hogy bár tősgyökeres egri – ott járt középiskolába, Törőcsik Mari is osztálytársa volt, egy másik felmenője részt vett a híres vörös bor, az Egri bikavér létrehozásában – a hajdani Testnevelési Főiskola elvégzését követően ifjú házasként Salgótarjánban telepedtek le, gyökeresedtek meg. Személye a nem kevésbé legendás testnevelő férjével, Szarvas Józseffel megalapozott – többek között megyei Prima-díjjal elismert – sportdinasztia továbbéltetőjeként is ismerszik városszerte.
A műsor élvezetét, hatását a Zsuzsa néni által választott zeneszámok – Summáját írom Eger várának, egy Vangelis-szerzemény és Zorba, a görög tánca – is fokozták.

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában