Rágcsálóirtás

2023.04.21. 14:25

Kiirtják a rágcsálókat hétvégén Balassagyarmaton

Balassagyarmat önkormányzata a közösségi oldalán tett közzé egy felhívást, miszerint egy budapesti cég április 22-től, szombattól április 23-ig, vasárnapig rágcsálóirtást végez az önkormányzat kezelésében lévő 15,4 kilométer hosszú csapadékvízelvezető rendszerben.

L. J.

– Az irtás során a csapadékvízelvezető rendszerbe helyezik el a mérgezett eledelt, így az ember számára az irtás veszélytelen. A védekezés nagyobb hatásfokának elérése érdekében javaslom, hogy az ingatlanok tulajdonosai – illetve tömbházak esetében a közös képviselők – a saját területükön a rágcsálóirtási kötelezettségeinek az elkövetkező egy-két héten belül tegyenek eleget – írta Csach Gábor, a város polgármestere a közleményben. 

Arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a szennyvízelvezető rendszerben tilos a kommunális hulladék, főként az ételmaradék elhelyezése, mivel ez a tevékenység még kedvezőbb életfeltételeket biztosít a rágcsálók számára.

 

 

Címkék#rágcsáló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában